Dobbel Jay mot Coventry

(Burnley 2-2 Coventry): The Clarets tok føringen etter et flott mål av Jay Rodriguez i første omgang, men ga fra seg ledelsen i andre og endte med å ligge under, takket være elendig forsvarsarbeid. Heldigvis dukket Jay opp igjen på tampen av kampen og sikret et viktig poeng.

Lojal som vanlig sendte Howe ut det samme mannskapet som mot Millwall og det tok litt tid før kampen gikk fra «oppvarming» til spill. Etter flere halvsjanser og forsøk fra begge lag, sendte Tyrone Mears en flott pasning til Jay Rodriguez som lobbet ballen over keeper Westwood og the Clarets var i føringen etter 19 minutter.

Gjestene ville ikke la seg pille på nesen og sendte flere angrep mot Grant i mål som måtte ty til flere gode redninger takket være horriblet forsvarsarbeid av Duff og Carlsile – sistnevnte bommet på over halvparten av sine pasninger og satte Burnley i unødvendig farlige situasjoner, mens Eagles virket å mangle både motivasjon og energi. Men det endte med 1-0 til pause, takket være Jack Corks utrettelige innsats – det må også legges til at Marneys bytte like før pause skaper noe bekymring i Burnley-leiren.

Etter sidebytte startet Coventry på et virkelig kjør mor Burnley; flere forsøk, fulgt av gode Grant-redninger måtte til før Jutkiewicz var mannen som utlignet for gjestene. Angriperen mottok ballen fra Hussey og sendte ved første forsøk i stoplen, men på returen ble det nettkjenning av Jutkiewicz og 1-1 i det 62.minutt. Og det må poengteres at Burnley-forsvaret virkelig var ute på bærtur her.

Howe så at det trengtes utskiftninger og lot like så greit nysigneringen Marvin Bartley få debuten sin på Turf Moor. Det må sies at unggutten ga Burnley det lille ekstra de trengte på midtbanen med sitt pågangsmot og sin arbeidsvilje. Det hjalp dessverre lite når forsvaret ikke klarte å gjøre jobben sin i det 81.minutt… Ballen fløy forbi tre Burley-forsvarere og havnet omsider hos Gary McSheffrey som dribler unna to forsvarere, lobber kula over Lee Grant og sørget for at Coventry snudde fra å ligge under til å lede. Dette til enorm jubel for Coventry-fansen, mens Burnley-fansen heller ikke var beskjedne med å videreformidle sine gloser – for å si det slik…

Hjemmelaget presset på og jaktet utligningen, noe de heldigvis fikk i det 85.minutt etter et hjørnespark av Danny Fox som havnet hos Jay Rodriguez på bakre stolpe og 2-2. Ut omgangen virket det til tider at Coventry med McSheffrey i spissen kom til å putte inn det avgjørende målet og de fire tilleggsminuttene var uten tvil nervepirrende, men det endte med poengdeling.

Burnley: Grant, Eagles, Duff, Marney (Elliott 41), Fox, Wallace (Bartley 66), Delfouneso, Cork (Iwelumo 77), Rodriguez, Mears, Carlisle (c).
Innbyttere: Jensen, Alexander, Bikey, Edgar.

Coventry: Westwood, Clarke, Keogh, Wood (c), O’Halloran (Hussey 57), Gunnarsson, Baker, Clingan, McSheffrey, Eastwood, Jutkiewicz.
Innbyttere: Quirke, Bell, Ruffles, Cameron, O’Donovan, McIndoe.

Dommer: M Naylor
Tilskuere: 13.802