Howe: – Ingen Eagles-bud

Overgangvinduets siste dager byr på mye spenning for mange klubber. I Lancashire – og Burnley, er det hovedsakelig en mann som det skrives mye om: ving- og playmaker Chris Eagles’ potensielle overgang til Everton. Burnley-manageren uttaler at Eagles er viktig for Burnley og det planlagte, mens hovedpersonen selv er fokusert på the Clarets.

Gjentatte spekulasjoner på vintervinduets siste dag at Burnleys Chris Eagles var på vei bort til Everton, har gjort mange Claret-fans nervøse. I ettermiddag gikk manager Eddie Howe ut i media og fortalte kort og greit at det ikke har kommet noen bud på spilleren og at det heller ikke er ønskelig å se han forsvinne ut portene på Turf Moor. Spekulasjonene ble ikke bedre etter at Eagles herjet med Burton i FA-cupen på lørdag og la til to nye mål til statistikken.

Ryktet vil ikke slutte, men vi har ikke hatt direkte kontakt med noen som helst. Det dukker opp dag etter dag og jeg er ikke sikker på hvorfor, sier Howe. Det skyldes nok hvordan han har spilt den siste tiden, men vi ønsker ikke noen bud velkomne.

– Vi ønsker å beholde han og forhåpentligvis kan vi det, jeg kommer heller ikke til å oppmuntre til det, fordi han er vital i våre planer og vital i måten vi spiller for øyeblikket. Han spiller veldig godt og vi kommer til å gjøre alt vi kan for å beholde han her, vi ønsker ikke å miste han og forhåpentligvis vil denne dagen passere uten at han drar noen steder, forklarer Howe.

Eagles på sin side har uttrykt at han ikke ønsker å forlate Turf Moor og er fullt fokusert med å hjelpe the Clarets starte på en seiersrekke for første gang denne sesongen – og starte med Doncaster Rovers tirsdag kveld.

– En savner å spille blant de beste i verden. Å returnere til PL er et av mine mål. Jeg kjenner ikke til hele saken rundt Evertons interesse og vet bare at de ønsker meg, men det er mellom klubbene, jeg ønsker ikke å involvere meg og lar dem håndtere saken, det som skjer, skjer. Jeg konsentrerer meg om denne klubben, er glad hver gang jeg tar på meg trøya og takker fansen for alt de gjør for meg

– Alle vet at jeg trives her og konsentrerer meg om Burnley for øyeblikket og ser fram til tirsdag, så en ny seier og klatre på tabellen. Jeg mener vi burde være blant topp to, det er en morsom liga og to seire tar deg rett opp dit, forklarer Eagles.