Howe kan bli tvunget ut på overgangsmarkedet

Skadesituasjon etter Middlesbrough-kampen kan tvinge manageren ut på overgangsmarkedet da både Junior Stanislas og Martin Paterson ser ut til å være ute i seks uker hver. Skulle derimot ikke Howe treffe gull på markedet, er det flere spillere innad i troppen som gledelig tar imot sjansen. 

Foto: Pendle Today

Begge skal gjennomgå undersøkelser idag som vil gi et mer konkret tidsperspektiv på hvor lenge de er ute, men slik det ser ut til, er seks uker er realistisk tall å forholde seg til. Med to nøkkelspillere ute, kan manageren bli tvunget til å titte å benytte seg av overgangsmarkedet – og bedre blir det ikke med flere Jay Rodriguez-rykter som florerer.

Managere har tidligere uttrykt at han ønsker å beholde Sam Vokes lenger, men har hendene bundet ettersom spissen tjenester er ettertraktet på hjemlige fronter av Mick McCarthy.

– Junior og Pato kommer skal gjennomgå skanning og jeg tror de kommer til å være ute i seks uker, sa Howe. Å få to hamstring-skader i en og samme kamp er merkelig og gjør det vanskelig for oss. Laget vårt ser veldig sterkt ut og jeg har vanskelige avgjørelser å ta (i form av laguttak, red.adm), men det er noe jeg har etterlyst hele sesongen og dette etterlager oss fåtallige igjen.

Foto: BurnleyFC.com

Skadene er et tilbakeslag for oss og kan tvinge oss til å ta en titt på overgangsmarkedet. Pato har jobbet så hardt for å komme seg i form og det er hjerteskjærende å miste han igjen, mens Junior har blitt bedre for hver kamp som går og begynte å vise sitt ekte potensiale. 

Med Patos holdning og hans forkjærlighet til fotballen kommer dette til å frustrere han, det positive er at han kom seg etter en lang skade og virket som om han aldri var borte. Hans arbeidskapasitet er utmerket, er en konstant plage for motstanderen og vi må sørge for å få han frisk igjen. 

En slik situasjon frustrerer følgelig mange involverte, men sjefen bekrefter også at han har vært i kontakt med Wolverhamtpon i forbindelse med en forlengelse av låneavtalen med Sam Vokes.

Jeg har vært i samtaler med Mick og vi må se hvordan det utvikler seg. Mick er en flott fyr og det var herlig gjort av han å låne Sam til oss, men jeg tror at det må konverseres litt mer. 

Foto: BurnleyFC.com

Sam er på et høyt nivå i karrieren sin akkurat nå, så vi må vente og se. Han trivdes her, selv om han var litt frustrert over manglende spill de siste ukene, men han slo seg til ro ganske bra med spillerne. Han kjente et par stykker før han ankom, men fant tonen ganske fort så jeg tror det blir en villighet fra Sams side å returnere – og det er flere andre klubber som også er interesserte. 

Foto: Lancashire Telegraph

Ordtaket «den enes død er den andres levebrød» lever naturligvis i beste velgående, gitt at sjefen ikke strekker seg til overgangsmarkedet. Posisjonen til Stanislas er en som enkelt kan fylles med Keith Treacy eller Zavon Hines. Paterson på sin side han erstattes av både Charlie Austin og Alex MacDonald – sjefen derimot, har allerede gjort seg opp noen tanker rundt de aktuelle.

Foto: BurnleyFC.com

Vi kommer til å la et par få seg litt spilletid, men vi må holde litt igjen og se hva som skjer. Zavon har vært utmerket på treningene, så han kommer til å banke på døren og prøve jobbe seg inn på laget. Jeg er sikker på at han kommer til å være frustrert fordi han – som alle andre – ønsker å spille, men jeg er sikker på at han får muligheten sin i de nærmeste ukene. 

Keith er frisk, men har måttet kjempe for plassen. Han har mye å gjøre og kan også få muligheten sin, men det er opp til han å ta den – det er en lang sesong og vi kommer til å trenge alle på laget til å utøve sin del, avsluttet managern.