Trippier hyller Howe

Forsvarer Kieran Trippier tar bladet fra munnen og hyller manager Eddie Howe etter det 34-åringen har oppnådd på nøyaktig ett år på Turf Moor.

16.januar 2010 ble Eddie Howe og hans assistent Jason Tindall ansatt og en ny æra startet på Turf Moor. Helgens overbevisende 2-0-seier over Middlesbrough var ikke bare en flott jubileums gave til sjefen, men også et resultat som sendte et signal om hva som har skjedd med laget.

Foto: BurnleyFC.com

Han har gjort mye, understrek 21-årige Trippier. Alle spillerne liker han og han er en veldig god manager, for meg personlig har han hjulpet meg med å finne meg til rette etter at jeg ankom. Han er en ung manager, han forstår meg og har hjulpet meg mye – men han har gjort mye for andre spillere også og det er det bra med han; hans lederstil. 

Jeg tror at han kommer til å gjøre det veldig bra her ettersom han er en flott manager. Han har tro på meg som en ung spiller. Da Tyrone dro, var det en stor oppgave å fylle skoene hans, men han (Howe) hentet meg, ga meg tillit og jeg håper jeg har vist hva jeg er i stand til. Nå har jeg skrevet under og håper å kunne utvikle meg til en bedre høyreback under Eddie som sjef  og er sikker på at han kommer til å lede meg i riktig retning. 

Etter overtagelsen ett år siden har gjennomsnittsalderen blitt redusert fra nesten 30-årene til 22, men med en slik omveltning kom også tøffe tider. Høsttiden var verst for Eddie Howe og hans menn, for laget lå og vinglet i bunnstriden og var ikke langt unna en depressiv nedrykksplass. Etter en tøff periode, snudde trenden seg og ut av de ni siste seriekampene har det blitt syv seire takket være sjefens tro, fokus og positive innstilling.

Foto: BurnleyFC.com

Han har satt sammen et ungt lag. Vi er et av de yngste lagene i serien og når ting ikke gikk i vår retning et par måneder siden, hadde han fortsatt tro på oss og sa «det kommer». Han visste at vi kom til å gjøre det bra der vi måtte tro på oss selv og over de siste ti kampene har vi gjort det og begynner å finne hverandre som lag. 

Når man går gjennom en dårlig periode, slik vi gjorde var vi nervøse og lurte på hva som var galt, men vi så tilbake på de kampene, fant feilen og rettet den opp før jul. Se på oss nå, alle spillerne han har hentet er utmerkede, de er alle unge og han har bygget et fantastisk lag som jeg mener kommer til å gjøre det bra denne sesongen. 

Ved sesongstart ble forsvaret kritisert, men over de siste syv eller åtte kampene har vi forsvart oss veldig bra som en enhet, ikke bare den bakre firer, men hele laget. Det er mer samhold nå. Andre var inne og ute, det samme var Easty, men det forsvaret som er nå har falt på plass. Meg, Edgar og Ben er unge, samtidig som vi er Duffos erfaring som alltid snakker og ledsager oss, noe som er herlig. 

 Duffo er en veldig erfaren spiller, mens jeg bare er ung og han har spilt ti ganger mer enn det jeg har. Det er bra å ha en erfaren spiller ved siden av deg, det hjelper deg mye som forsvarer og det er bra å spille med erfarne spillere som har vært der og gjort det før – man lærer av dem.

Når jeg signerte kontrakten sa jeg at vi kom til å være på Play Off hvis vi opprettholder måten vi spiller på. Det er mange gode lag i denne ligaen og alle kan slå alle, noe vi viste mot West Ham og Middlesbrough, det er en god respons fra Burnley FC å vise de resterende lagene hva som bor i oss, avsluttet Trippier.