Howe: – Kutt ut tabbene

Manageren var fornøyd med mye av oppvisingen han fikk se på Turf Moor, men var lite begeistret over tabbene som sørget for at Birmingham til slutt dro hjem med tre poeng etter å ha scoret tre mål.

Foto: BurnleyFC.com

City dro i land tre poeng etter sene mål av Jordon Mutch og David Murphy etter at Danny Ings hadde gitt de lilla- og lyseblå håp takket være sin utligning kvarteret før slutt. Å slippe inn mål er alltid kjedelig, men måten de ble sluppet inn på er det som irriterer sjefen mest.

Jeg tror nok at hvis man analyserer kampen, så var vi det bedre laget i annen omgang og ser man på hvor de er på tabellen sammenlignet med oss, så kan må vi være skuffet fordi det var ikke så stor forskjell mellom lagene. 

Vi skapte noen flott sjanser og så fort vi utlignet følte jeg at vi kunne vinne, men vi slapp inn tre dårlige mål og det er noe vi trenger å gjøre med. Vi trenger å utrydde det problemet hvis vi skal bevege oss fremover. 

Foto: BurnleyFC.com

Fra vårt ståsted prøver vi å utvikle oss som lag, det er noe fansen kan se og jeg setter pris på deres tålmodighet og at de støtter guttene underveis. Noe av det vi viste igår var veldig, veldig bra mot et lag som går for opprykk og derfor mener jeg at det ikke var mye feil. Vi har en talentfull gruppe spillere som kun vil bli bedre, men vi må lære av feilene, bli voksne og kutte ut tabbene.

Manageren lot igjen unge Ings starte kampen etter at angriperen storspilte i forrige kamp, noe han gjentok i dette oppgjøret. Sjefen utforsket litt posisjoner, spillestiler og systemer der de lilla- og lyseblå startet i en slags diamant-formasjon, noe som ble endret etterhvert – spesielt etter at Stanislas kom inn og hevet spillet til Burnley med sine offensive løp og til tider dødlige innlegg.

Vi endret systemet og prøvde på noe annet, noe jeg må innrømmet at ikke helt fungerte. Jeg tar skylden for det, men vi tenkte å eksperimentere litt med spillerne vi hadde til vår disposisjon. 

Foto: BurnleyFC.com

Vi hadde kun tolv seniorspillere og ønsket å plassere alle i en posisjon de ville være komfortable med, men jeg føler ikke at det fungerte helt så vi endret på det etter pausen. Vi satte McCann på venstrekanten og det løsnet for fullt når Junior kom inn.

Jeg mener han var utmerket den halvtimen han spilte og var et stort høydepunkt for meg. Han var veldig direkte, gjorde ting med hensikt og la inn flere gode baller i boksen, noe som er et veldig positivt tegn.

I kampens siste fem minutter lot sjefen unge Cameron Howieson få sin debut i den lilla- og lyseblå trøya, en uke etter at midtbanespilleren signerte sin første profesjonelle kontrakt med Lancachire-klubben.

– Han var litt nervøs, men det var en god erfaring for gutten. Han er en veldig talentfull spiller og vi har virkelig høye håp for han, så det var en liten smakebit for han og forhåpentligvis vil han ha mer fremover. Det er aldri hensiktsmessig å starte med tre eller fire (unge spillere) i en kamp siden vi har sett hvor tøff liga dette er – fysisk sett. Så man kan ikke kaste inn for mange på en gang, men det var en fin opplevelse for Cameron og vi håper å kunne gjøre det for et par andre også, avsluttet sjefen.