Howe: – Lettet

Manager Howe gleder seg til det kommende oppgjøret i cupen etter at hans lilla- og lyseblå hær kjempet seg til videre avansement etter en dramatisk kamp som endte med straffesparkkonkurranse. 

Foto: BurnleyFC.com

The Clarets virket å ha god kontroll på kampen, selv om gjestene ikke nølte med å flekke tenner og fikk gjennomslag for sine forsøk i kampens 90.minutt når Robbie Williams utlignet for the Pilgrims med et straffespark. Dermed ble det ekstraomganger og det hele måtte avsluttes på straffer.

Brian Jensen sto stødig mellom stengene og reddet hele tre forsøk før Brian Stock sørget for å sette inn seiersmålet som sendte the Clarets til tredje runde.  Sjefen gjorde ikke mindre enn ti bytter fra Huddersfield-tapet og håper at Lancashire-laget kan bli sett på som underdogs i kommende runde.

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg ville ikke ha noe slikt i det hele tatt, sa sjefen. Det sier seg selv at vi gjorde mange bytter med lørdagen i bakhodet ettersom Brighton ikke spilte (i cupen) og jeg ville forsikre meg at vi var så sterke som overhode mulig på lørdag, samtidig som vi prøvde å vinne kampen.

– Jeg følte at det var verdt å ta sjansen fordi jeg trengte å rotere på laget for å gi laget spilletid, men også la unge spillere få seg verdifull erfaring – spesielt Steven (Hewitt). Hans tok en straffe i en presset situasjon og det har vært en flott kveld for han.

– Vi ledet med et mål og i annen omgang gikk vi i en modus som ville at vi skulle dra i land kampen. Vi tok ut Charlie Austin for å beskytte etter det gule kortet som var veldig strengt og ser man på alle faktorer, så var det ikke ideelt og spillere hadde kramper, men fortsatte å spille. Alex MacDonald gikk av banen grunnet lysken og vi trengte beistet (Brian Jensen, red.adm) til å redde noen skudd for oss. 

– Han fylte målet og man kunne ikke se forbi han. Han hadde ikke mye å gjøre, men all ære til han fordi han var der når vi trengte han mest. Vi ønsket å gå videre og er glad for å ha gjort det, men det var vanskeligere enn det vi ønsket og ære til Plymouth som var godt organisert og spilte dypt. Vi er henrykt over å være med videre og ønsker at scenarioet byttes med en stor kamp, fordi det er lettere når vi er underdogs, avsluttet sjefen.