Frustrerende kamp ga et skuffende, men fortjent tap

(Huddersfield 2-0 Burnley): The Clarets fikk en lei start på kampen og linjedommeren gjorde seg ikke populær etter en kontroversiell avgjørelse som ga hjemmelaget en tidlig ledelse. Første omgang generelt var en eneste stor skuffelse for Lancashire-laget, mens andre tok seg opp uten at det hjalp på. I det kampen nærmet seg timen spilt, dukket Jordan Rhodes opp og satte inn 2-0 etter virkelig skuffende forsvarsspill i en kamp der the Clarets ikke hadde noe å stille opp med. Dermed seiret Town over Burnely, første gang på 40 år.

The Clarets sendte ut et uendret lag der Pato fortsatt ikke var friskmeldt, mens Keith Treacy var frisk nok til å varme benken. Ellers fikk Chris McCann sin 200.kamp for the Clarets i jakten på deres første bortekamp i ligaen denne sesongen mot nyopprykkede Huddersfield Town. Hjemmelaget lot som forventet leiesoldaten fra Norwich, James Vaughan få sin debut for the Terriers.

I det 7.min ble det kontroverser når ballen i følge linjedommeren var inne, mens Joseph Mills mente at ballen ble reddet på streken og dermed fikk la dommerne standarden for kampen… Joe Lynch ble kreditert målet etter å ha sendt ballen retning mål med hodet på hjørnespark.

Gjestene fra Lancashire lot seg ikke pelle på nesen og satte i gang et stort press mot Town der de skapte flere gode halvsjanser, men manglet det avgjørende i sluttfasen. Det var hjemmelaget som igjen kom nærmest en scoring, men heller ikke de blå hadde fotballgudene på sin side til tross for å ha kontrollert åpningskvarteret mot the Clarets.

Omgangens avsluttende minutter ga the Clarets ny giv og Eddie Howes menn fikk til tålmodige angrep, men klarte ikke å bryte gjennom Town-forsvaret til managerens store frustrasjon.

De tilreisende kunne juble like før fulltid i det David Edgar nettet ballen i buret, men linjedommeren vinket for offside og frustrasjonen bredte seg atter en gang i Clarets-leiren.

Etter sidebytte ga ikke den store endringen, selv om det var et mer motivert Burnley-lag som løp ut på banen og det tok tid før den første Clarets-sjansen ble skapt. Dommeren var ingen populær skikkelse på John Smiths’ Stadium ved å ha latt Clayton nærmest få frie tøyler og benyttet til dels halvskitne metoder flere ganger uten reaksjon.

Det gikk fra verre til verst når Jordan Rhodes i det 57.minutt fikk alt for mye tid og rom til å kunne gjøre det han gjør best og dermed sto det 2-0 til hjemmelaget. The Clarets sto overfor en stor oppgave.

Ikke overraskende ble det bytter; Vokes ble ofret for Duff og dermed fikk Mills en mer offensiv rolle, noe som hjalp litt på det offensive. The Clarets første halvsjanse som muligens fikk noen til å heve øyebrynene – dog uten resultat – kom midtveis i omgangen.

Kieran Trippier var blant de få som klarte å få til noe offensivt, men det hjalp lite da ingenting gikk på skinner for de lilla- og lyseblå og det meste ble enten stoppet eller feid avgårde. Simon Graysons mannskap hadde kontroll på gjestene som kun ble frustrerte der dommerne heller ikke hadde sin beste kamp – uten at det var grunn nok til å klage.

Innbytter Treacy ga the Clarets viktig, frisk pust og fine sjanser ble skapt – uten at det hjalp på resultattavlen, men keeper Smithies ble satt på prøve et par ganger. Uansett hva som skjedde, så hadde ikke the Clarets noe å stille opp med og var nest best i nærmest alt som skjedde på gressmatten. Manager Howe hadde all grunn til å være misfornøyd med eget lags prestasjon på John Smith’s Stadium.

Huddersfield: Smithies, Lynch, Dixon (Gerrard 83), Norwood, Clarke, Southern, Hunt, Scannell (Ward 23), Clayton, Rhodes, Vaughan (Novak 76)
Innbyttere: Woods, Arfield, Spencer, Bennett

Burnley: Grant, Trippier, Mills (Treacy 74), Edgar, Shackell, Marney, McCann, Stanislas (MacDonald 90), Austin, Vokes (Duff 64), Wallace
Innbyttere: Mee, Stock, Bartley, MacDonald, Jensen

Dommer: Geoff Eltringham
TIlskuere: 15,483 (3,016 Burnley)