Howe manner til kamp

Mandag møter Burnley tabelljumbo West Ham på Upton Park i en TV-sendt kamp hvor manager Eddie Howe håper Burnley igjen viser magi i FA cupen, nå som laget har begynt å finne tilbake formen. Laget ønsker å spille blant eliten igjen, men for å gjøre det må de vise at de har det som trengs for å oppnå akkurat det, sier sjefen.

Burnley har historisk sett en god statistikk mot London-lag i cupen. To år siden, da de lilla- og lyseblå rykket opp til PL, møtte de flere storheter; blant annet Fulham, Chelsea, Tottenham og Arsenal har alle besøkt Turf Moor og dratt derfra gråtende.

Eddie Howes menn vil ved seier mot West Ham nå kvartfinalen i FA cupen for første gang på åtte år. Burnley har gjenfunnet stabiliteten og gjort det bra de siste kampene under deres nye- og unge manager som håper et godt resultat mot the Hammers vil gi spillerne enda større moral.

– Vi er i en gruppe med lag som alle føler vi har en utmerket sjanse (til opprykk, red.adm), forklarer Howe. Bare seks kommer til å klare det, de to øverste og de fire under – og vi har den gruppen som mål. Det kommer til å bli vanskelig fordi vi spiller for å ta igjen og vi ligger fortsatt poeng etter, så vi må fortsette med vår gode form til sesongslutt. Det er en del snakk om at vi burde være i Premier League, men vi må bevise at vi kan. Du kan ikke bare si slikt, det må synliggjøres på banen.

– Jeg husker jeg så Tottenham-kampene, det var to fantastiske kamper som ga laget en grunnstein å spille på og antageligvis selvtillit som sa at de kunne oppnå noe – og det gjorde de. Det var en fantastisk sesong for Burnley og jeg ville vært henrykt om jeg kunne gjort noe lignende denne sesongen, men vi må slå West Ham først. Vi har en god form gående, er ubeseiret på noen kamper og ønsker å fortsette med det.

– Vi må innstille oss på at West Ham kommer til å sende ut sitt beste lag og kommer til å kjempe med nebb og klør for å vinne. Jeg tror ikke vi han se på kampen på noen annen måte, forklarer Howe.

Siden Howe ble ansatt i januar, har laget fått en positiv formkurve med med kun ett tap på de siste syv. Den kurven inkluderer også etterlengtede borteseire for Lancashire-laget, som har slitt på bortebane siden forrige sesong.

På den tiden har sjefen ikke fått de store mulighetene til å bli kjent med hjemmefansen, da kun to av kampene har vært på Turf Moor. Mandagens kamp på Upton Park blir den tredje bortekampen deres på rad for så å pakke kofferten igjen og reise til naboene borti gata; Preston.

–  Jeg viste at det kom til å bli en utfordring når jeg takket ja til jobben, men jeg liker det og er sikker på at det kommer mer, men for øyeblikket går det bra. Vi har et tøft kampoppsett med alle bortekampene, som vi har kommet halvveis med og har gjort det bra foreløpig.

– De to neste kampene kommer til å bli vanskelige av forskjellige grunner, men først og fremst er West Ham en vi ser fram til å gjøre det bra mot. Det er en god lagånd og ønsket om å oppnå noe denne sesongen er der – vi bygger en viktig pilar, vi har et godt løp gående og vi ønsker å fortsette med det, forklarer Howe.