Mears: – utnytt svakhetene i forsvaret

Tyrone Mears har vært med Burnley på deres opp- og nedturer og the Clarets’ stødige høyreback har vært solid, stabil og pålitelig i sin forsvarsposisjon over lang tid. West Ham United er neste utfordrer og forsvareren håper på et cup-eventyr i år også, samt utnytte det West Ham sliter mest med i det siste: forsvaret.

West Ham har slitt i forsvaret den siste tiden; 48  mål har the Hammers sluppet inn denne sesongen og Tyrone Mears føler at deres kommende utfordrer i FA cupen har svakheter som the Clarets han utnytte.

Mears som har fortid i West Ham, føler at det vil smake godt med seier med tanke på mye av det som skjedde under hans opphold på Upton Park, men har fortsatt et ørlite ømt punkt for sin tidligere arbeidsgiver.

– Jeg ser virkelig fram til dette, sier Mears. Det burde gå betraktelig bedre hos West Ham enn det det gjorde og jeg er skuffet over hva som skjedde rundt skaden og rundt min overgang. [..] Jeg har vært der et par ganger siden da og første gangen jeg var der, scoret jeg (for Derby) mot dem, så det var litt rart – men jeg føler med West Ham for øyeblikket.

De er ikke en klubb som burde kjempe i nedrykkssonen med de spillerne de har, de burde ikke være på bunnen, men det er det som er tilfellet, de må beherske det og jeg er sikker på at de vil forsikre seg at de fokuserer på ligaen.

– De hadde et godt løp i Carling Cup og jeg er sikker på at de ønsker det samme i FA cup. Vi ser på det slik; de scorer mange mål og er brede i angrep, men defensivt kan vi ta dem – vi respekterer dem siden de er et Premier League-lag med gode spillere, men de sliter og det er noe vi kan spille på, forklarer Mears.

Høyrebacken fortsetter å være solid og stødig i sin posisjon denne sesongen og føler klubbens nye manager, Eddie Howe har snudd trenden og høster goder av laget som under-presterte under tidligere manager, Brian Laws.

– For å være ærlig, synes jeg litt synd på Brian (Laws), forklarer forsvareren. Det var vanskelig å plassere fingeren på hvorfor vi ikke spilte bra. Vi har spillerne som trengs for å rykke opp igjen, men vi klarte ikke å oppnå det fram mot juletider. Den nye manageren kom inn med en bra historie fra Bournemouth og har forbedret ting. Jeg vil ikke være respektløs mot Brian, men han (Eddie Howe) får det beste ut av spillerne og måtte det fortsette slik, avsluttet Mears.

En annen Burnley-spiller som også gleder seg til oppgjøret er formspilleren, Ross Wallace som sammen med Eagles, Jay-Rod og Cork har funnet et godt partnerskap på midtbanen og gir motstanderen uten tvil kamp om både ballen og poengene.

– Jeg tror det kommer til å være en bra kamp, forklarer Ross. Det har vært mye snakk om den, samtidig som Play Off-håpet er der. Det kommer til å være en vanskelig kamp, men vi har selvtillit og ser fram til kampen.