Howe: – Må ta oss sammen

Etter å ha sett Charlie Austin score tre mål, men samtidig slippe inn tre mål i en og samme kamp, føler sjefen at forsvaret må ta seg sammen og bli tøffere. 

Foto: BurnleyFC.com

Eddie Howe ber spillerne om å ta seg sammen etter at de lilla- og lyseblå ga fra seg ledelsen ikke en gang, men hele tre ganger i løpet av en og samme kamp og dermed fikk kun ett poeng og ikke tre poeng. Charlie Austin sprudlet på topp og puttet ballen i nettet tre ganger og fikk sin andre hat-trick denne sesongen, men det hjalp lite ettersom det ble sluppet inn tre mål på motsatt side.

Guttene i garderoben er veldig frustrerte, men det jeg så det siste kvarteret av kampen ga meg en følelse av å være suksessrik, sa Howe. Vi har en flott og ærlig gruppe og det er første gang de har talt, de er vanligvis en stille og rolig gruppe, men ikveld sto de fram og ga hverandre noen utvalgte ord som er fantastisk fra mitt ståsted. 

– De er et lag som vokser hele tiden, men de er også et lag som bryr seg og jeg er sikker på at enhver Burnley-supporter vil glede seg over å høre det. De bryr seg om deres jobb, ønsker suksess og vil gjøre alt for å oppnå det – så det er hyggelig med en slik respons og nå må vi gå ut og levere på banen som pleier å være det vanskeligste. 

Foto: BurnleyFC.com

– Det er frustrerende, men vi må akseptere at vi ikke var gode nok defensivt, individuelt og kollektivt. Det er det samme problemet som hjemsøker oss og vi må ta oss sammen, vi har ikke forsvart oss nok som lag denne sesongen og er klare over det. Vi må få det på plass fordi vi scorer mål og underholder, men fra mitt perspektiv er det frustrerende – selv om deres tredje mål var flott, så får det ikke meg til å føle meg bedre.

– De to første målene var simle og nå skal på reise og har noe å jobbe med. Vi hadde hadde et problem med innlegg, noe vi jobbet hardt med og er sterkere ut. Nå må vi gjøre det samme med det åpne spill – ikke at vi ikke jobber med det – men det er en fin balanse og vi vippet over for øyeblikket. 

– Jeg var veldig fornøyd med spillernes modighet, at de prøve å gjøre det rette hele tiden – som er det vi ber om. I annen omgang ble det vanskeligere og det er en del å jobbe med, det er bare synd at Charlie ikke kan nye hat-tricken sin fordi han ser så selvsikker ut foran mål og hans tredje var et utmerket og fullstendig fantastisk mål, avsluttet manageren.