Howe med blandede følelser etter avansementet

Eddie Howe var lagt fra fornøyd etter gårsdagens cup-kamp mot Barnet på Turf Moor, der the Clarets ga fra seg en 2-0-ledelse som endte uavgjort til full tid og ekstraomgangen måtte til for å avgjøre hvem som skulle gå videre til tredje runde. Heldigvis for de lilla- og lyseblå har de Chris McCann, men det gjenstår mye jobb defensivt.

Foto: BurnleyFC.com

For annen gang i samme turnering ga the Clarets fra seg en to-måls ledelse og trengte ekstraomganger mot deres League Two-motstandere. Manageren var naturligvis henrykt over at lagets kjemping som sendte Turf Moor-laget videre i til tredje runde etter mål av Jay Rodriguez, Wade Elliott og McCann, sistnevnte nettet mot slutten av første ekstraomgang.

Jeg har ikke ord til å forklare det akkurat nå, sa Howe. Når stillingen sto 2-0 og kampen virket død, slik det var mot Burton – slapp vi inn ett mål noe som kan skje, men da begynte det å bli anspent. Det spredte seg fra tribunen ned til spillerne – som ikke på noen måte er kritikk mot fansen, slik er fotball til tider og vi gjorde ikke nok til å forsvare ledelsen og trengte ekstraomganger.

Det gledelige er at vi svarte på samme måte som mot Burton og kom oss gjennom, men det er hjemmelekser å læres: vi scorer mål noe vi har gjort hele sesongen, men vi slipper inn enkle mål og må jobbe på det feltet. Vi må stramme inn bakpå, virke mer solide og være mer hensynsløse defensivt.

Selvtilliten må være stor enhver profesjonell sport og for øyeblikket har vi ikke mye av den – men det vil komme. Jeg vet ikke hvordan det er slik, men vi er et nytt lag og noen ganger trengs det tid for at ting skal falle på plass, det er det eneste som mangler. Vi har gode spillere og ingen ting er galt på den fronten, men det gjelder å holde ut kampene og være moden nok til å klare det. Noen av vårt spill er utmerket, men vi er klare over at det er ting vi trenger å forbedres på, vi skjuler ikke det faktum og så lenge vi holder oss sammen, tror jeg vi kommer dit om ikke lenge.

La oss ikke glemme at de vant 1-0 på Fratton Park (Portsmouth, red.adm). Barnet er et sterkt lag og Lawrie (Sanchez) har fått dem til å spille for hverandre, noe som alltid er farlig og ved 2-0 tenker de fleste lag at kampen er over. Så ble det 2-1, de fikk blod på tann og på det stadiet trenger vi å gjøre det bedre. Heldigvis klarte vi å dra det i land og med videre – denne gangen er det vi som kan ende opp med å være underdogs, som til tider kan være lettere, avsluttet manageren.

Redaksjonen ønsker å legge til Barnet-managerens kommentarer til pressen etter kampen.

Jeg må være ærlig og si at jeg er veldig stolt av spillerne mine. Jeg mener vi hadde flere gode sjanser enn Burnley  og jeg tror ikke man kunne si at det var to divisjoner mellom lagene, men jeg sa til spillerne før kampen at det er sløsing med tid å gå ut der spille bra og ikke gjøre det mot Bradford på lørdag, var Sanchez’ ord etter kampen.