Howe: – Nesten

Eddie Howe var lite villig til å være nedfor etter fredagens oppgjør på Madejski Stadium; for prestasjonen han så på gressmatten var en av de bedre og det var kun uflaks som sørget for at the Clarets måtte dra fra Reading poengløse. 

The Clarets traff stangen ved to anledninger og kunne strengt tatt ha scoret to mål, men et tidlig mål av Jason Roberts var det som skilte lagene – og poengene. Fra sjefens perspektiv derimot var det nesten den fullkomne prestasjonen mot ett av seriens beste lag.

Foto: BurnleyFC.com

Det var en tøff kamp for oss å takle fordi jeg var veldig fornøyd med hvordan de spilte, understrekte Howe. Jeg mener vi spilte veldig bra og skapte nok sjanser med Reading etter oss som beveget ballen veldig bra. Det var nesten den fullkomne prestasjonen foruten det at vi ikke fikk målet vi føler vi fortjente – vi gjorde det veldig bra mot Barnsley på tirsdag med å ta tilbake ballen, men ikveld føler jeg at vi ikke utviklet oss der. 

– Det var kun nesten i og rundt boksen til tider og kvaliteten vår var nok ikke like god slik den pleier å gjøre. Vi traff rekkverket to ganger og deres keeper gjorde mange gode redninger og de roet ned kampen i annen omgang. Jeg føler ikke at Reading hadde mange store sjanser til å kunne avgjøre kampen, men de er et talentfullt lag som er vanskelige å spille mot. Vi beveget ballen godt og utfordret dem – på en annen dag er jeg sikker på at vi kunne ha scoret to eller tre mål.

– Vi tapte kampen, men det var en moralsk seier i form av prestasjoner. Det større bildet viser at vi forbedrer oss som lag og vi viste det igjen her og det gleder meg virkelig. Det gjenstår fortsatt mange kamper og vi har spilt bra nok, jeg har spillere som kommer tilbake fra skade og det var flott å se Martin Paterson tilbake. Vi skal fortsette å kjempe og det positive er at vi spiller bra mot de store lagene og denne kampen var en som gikk imot oss, men i det lange løp – hvis vi fortsetter å spille slik vi gjorde – så har vi en god sjanse. 

– Formen vår har dabbet av til tider, men vi utvikler oss godt om enhet og guttene begynner helt klart å få tilbake troen på hverandre, avsluttet sjefen.