Mee om tapet og kjemperedningen!

Forsvarer Mee høstet mye ros for sin heltemodige- og helhjertede redning mot Reading, der han bokstavelig talt satte hode og helse på spill for the Clarets og nektet Hunt et 2-0-mål. 

Foto: BurnleyFC.com

Den tidligere leiesoldaten fra Manchester City gjorde overgangen permanent i januar og har den siste tiden figurert på venstrekanten til Lancashire-laget – en posisjon som ikke er hans naturlige, men en han har tatt til seg og gjort en jobb deretter. Tapet mot Reading på fredag var en bortkastet mulighet for de lilla- og lyseblå til å minke gapet opp til topp seks, men det er ikke dermed sagt at alt er over.

– Det var en bortkastet mulighet å ta igjen lagene over oss, sa Mee. Vi føler at vi fortjente noe mer ut av kampen, men det gikk ikke vår retning foran mål og vi må ta det til oss og akseptere at vi gjorde det bra mot en god klubb. Vi kommer ikke til å være leie av den grunn fordi vi kan fort få et par seire til og sprette tilbake ettersom det fortsatt er trang, vi må fortsette i samme spor fordi det er fortsatt mange kamper igjen og hvis vi fortsetter å spille slik vi har gjort, så er jeg sikker på at vi kommer til å beseire slike lag.

Foto: BurnleyFC.com

Tapet til tross, huskes Mee nok aller mest for sin heroiske redning kort tid før pause, i det han nektet Noel Hunt et mål i feltet etter mye klabb og babb. Forsvareren lå nede og nølte ikke nevneverdig i det Hunt skulle til å sparke ballen i buret og blokkerte ballen med hodet (!) kun centimeter unna Hunts fot..

Redningen ga forsvareren ikke bare ros fra managere, men også selveste Michael Owen som beskrev redningen som «en av de tapreste redningene noensinne» – via Twitter.

– Det var bare en av de reaksjonene og som forsvarer forventes det at man kaster seg inn med kroppen og jeg er ikke redd for å sette inn hodet – det er ikke noe der inne uansett, avsluttet en humrende forsvarer.