Howe om Jay og Charlie Austin

Etter helgens oppgjør og storseier over bunnstridende Portsmouth, er manager Howe sikker i sin sak og insisterer på at Burnley ikke er et ett-mannslag der de er avhengige toppscorer Jay Rodriguez. 

Foto: BurnleyFC.com

Sjefen var henrykt over laginnsatsen mot Pompey, selv om de i mange tilfeller hadde dommeren imot seg og selv om Lancashire-laget måtte klare seg uten Jay Rodriguez som muligens er ute resten av sesongen.

Gjennom store deler av sesongen har Eddie Howes mannskap vært avhengige av Rodriguez som har 21 mål denne sesongen og i Jays fravær brettet de resterende spissene opp ermene, tok i et tak og ga seg ikke før stillingen sto 1-5 til the Clarets.

Vi føler ikke at vi er et ett-mannslag, understrek Howe. Vi elsker Jay og han er en utrolig viktig del av det vi prøver å få til, men de siste to kampene har vi vært uten han og det var en ekte test for oss der vi måtte «overleve uten han» – men det kan komme en tid der vi må venne oss til det. 

Mot West Ham gjorde vi det (savnet Jay) og helt klart i annen omgang. Vi har virkelig stor tro på Charlie og alle våre spisser og det forteller litt om kvaliteten vi har tilgjengelig på topp. Det er litt overraskende ettersom det er første gang han har scoret så mange i en og samme kamp.

Jeg tror ikke at selvtilliten har vært noe å si på for han (Charlie Austin), han har hatt en god sesong og den hat-tricken vil gi han et stort løft. Når han spiller med en slik aggresjon spiller hans luftferdigheter en nøkkelrolle for oss, når han nikker ballen godt er det ytterligere en fordel for oss som gir oss et annet dimensjon. Vi hadde ikke ønsket å spille mot han slik han spilte mot dem, avsluttet sjefen.