Howe om Jays U21-avslag

Unge Jay Rodriguez ble kalt inn til det engelske U21-laget tidligere i sesongen og fikk debut mot Italia i februar, men det stoppet med den ene kampen. Toppscoreren med sine 15 mål denne sesongen var blant de 40 utvalgte, men kom ikke så langt som Stuart Pearce’s tropp til U21-mesterskapet i Danmark til sommeren.

Skuffelsen er naturligvis der, men manageren føler at tatt spissen kan se tilbake på en knallsesong og med all grunn være stolt, selv om ikke et U21-uttak ble realisert.

Tross skuffelsen av å ikke bli tatt ut i troppen som ble offentliggjort igår (mandag 23.5), føler manager Howe at unge Jay-Rod kan være stolt over det han har klart å utrette i løpet av de siste ni månedene.

Jeg ser for meg at Jay er litt skuffet over å ikke bli tatt ut, men ser man på det store bildet har han hatt en fantastisk sesong, forteller Howe. Det ville vært en fantastisk erfaring for han, men han fikk en smaksprøve av det i løpet av sesongen og hvis du hadde fortalt han det før sesongstart, hadde han ikke trodd det. Det er en motivasjon for han å gi jernet og prøve å erfare mer, jeg er sikker på at skuffelsen ikke kommer til å påvirke han lenge.

– Det er en fantastisk oppnåelse å i det hele tatt bli tatt ut i 40-manns troppen med kvaliteten som er der. England har et stort register av talent å velge fra, dessverre for han gikk han glipp av sjansen denne gangen, men det er ingen grunn til å være skuffet. For Burnley sin del er det kanskje en slags velsignelse i forkledning fordi han har spilt mye fotball denne sesongen, fortalte sjefen, som fortsetter å overvåke Chelseas midtbanespiller- og tidligere leiesoldat, Jack Cork, som sammen med Aston Villa-spissen Nathan Delfouneso ble tatt ut i Englands U21-tropp.

Jack har hatt en utmerket sesong, han har spilt hele året og jeg er sikker på at han er glad over å bli kalt inn. Med de navnene han spiller mot på midtbanen er det fantastisk for han – på grunnlag av hans gode sesong hos oss, jeg ønsker både han og Nathan lykke til, forklarer Howe før han legger avslutningsvis til; Jack har vært på U21-laget jevnlig og det hever hans profil litt mer, men alle kjenner Jack, han har vært i og rundt det lenge. Vi er klare over at det kommer til å være flere klubber som kommer til å jakte hans underskrift.