Jay om U21, sommerferien og neste sesong

Mandag fikk Burnleys toppscorer Jay Rodriguez beskjeden at han ikke er tatt ut i Stuart Pearce’s U21-tropp til neste måneds mesterskap i Danmark. Etter å ha vært tatt ut i den tilgjengelige troppen på 40 spillere, ble unge Rodriguez oversett av spillere som Daniel Sturridge, Danny Welbeck, Connor Wickham og ex-Burnley leiesoldat Nathan Delfouneso.

Foto: burnleyfootballclub.com

Noen Claret-fans hevet nok øyebrynene når de fikk vite at de sistnevnte var utvalgt, men ikke deres egen Jay Rodriguez. Hovedpersonen selv er rolig og gjør lite ut av hele situasjonen, selv om sesongen har vist at unge Jay er en av Championships mer spennende angripere med sine 15 mål.

Jeg forventet det egentlig ikke, forklarte Rodriguez. Det er noen store spillere der, hver eneste en av dem og jeg ønsker dem lykke til i turneringen. Det var hyggelig å være en det ble snakket om (på landsbasis), men jeg så det ikke for meg – det var mer som en bonus, så jeg tar det ikke med et tungt hjerte – det bare er slik.

Rodriguez returnerte til klubben etter en kort pause med noen av sine lagkamerater og gjør seg klar til en lengre ferie før opptrappingen til sesongen starter og deres ambisjon om opprykk igjen skal prøves ut. Inntil da er det for det meste en ting som angriperen ser fram til;

Jeg kommer nok til å få meg hvile før jeg igjen starter på å komme meg i form igjen. Jeg prøver alltid å forbedre meg, noe jeg trenger å gjøre på flere områder; sikte høyere og sette seg større mål. Jeg ser fram til å kommet tilbake og håper at det blir en god sesong, avslutter Jay Rodriguez.