Howe om kapteinsbindet: – Flere kandidater

Burnleys midtbanemotor, Chris McCann kan kan i følge manager Eddie Howe bli tildelt kapteinsbindet etter at 23-åringen signerte en ny- og forlenget kontrakt med the Clarets tidligere denne uken, men McCann er ikke den eneste kandidaten.

Manageren skapte suksess med et ung lag hos sin forrige arbeidsgiver og det er en filosofi han ønsker å gjenspeile på Turf Moor.

foto: burnleyfootballclub.com

McCann signerte kontrakten like før oppkjøringen sparket igang etter noen nervepirrende uker for Claret-fansen som ikke viste om den populære midtbanespilleren fortsatt var å se i den lilla- og lyseblå drakten eller om det ble en ny destinasjon.

23-åringen fikk æren av å lede the Clarets i sesongen siste kamp, noe han behersket utmerket og manageren forteller at både McCann og et par andre er kandidater til å overta den prestisjefulle jobben som klubbens kaptein for kommende sesong. Forrige sesong var det ikke mindre enn seks forskjellige spillere som fikk prøve seg og det er noe sjefen anser som positivt; å ha flere lederskikkelser i laget.

Det er noe som blir tatt stilling til etterhvert, forteller sjefen. Vi må oppsummere litt og se på alle kandidatene – det er flere av dem. Det er viktig å ha flest mulig tilgjengelige og man ønsker å ha så mange som mulig i laget og det er kanskje en døende kunst i dagens fotball. Jeg tror ikke det er så mange naturlige ledere som det har pleid å være, vi har et par som er rollemodeller og vi trenger deres stemme på banen.

– Jeg hadde et veldig ung kaptein i Bournemouth og hvis du gjør det fortjent til respekt blant dine medspillerne og spiller med de beste intensjoner hele tiden, føler jeg du er god nok til å være kaptein og alder ikke spiller noen rolle.