Howe: – Som tre nye signeringer

Med sesongoppkjøringen som akkurat startet uttaler manager Eddie Howe at trioen McCann, Pato og Austin blir som tre nye signeringer for laget ettersom alle har vært skadeforfulgt og fikk liten innflytelse på forrige sesong. 

foto: burnleyfootballclub.com

Ulykkesfuglen Austin, som ankom fra Swindon i januar,  fikk kun vist hva han er god for i en håndfull kamper før en skulderskade satte en stopper for sesongen i den lilla- og lyseblå drakten, med en operasjon til følge for å helbrede skaden. 21-årige Austin fortsatte å jobbe i lag med klubbens medisinske støtteapparat på første treningsdag og manageren ser for seg at angriperen kommer til bli en stor spiller når sesongen først setter igang.

Den siste brikken i det puslespillet er å sørge for at han tåler påkjenningen av kontakt, forklarer manageren. Han har ikke fått den anledningen enda og vi må være litt forsiktige de første ukene i oppkjøringen, så vi ikke kaster han inn til ulvene for tidlig, men han kommer definitivt til å være klar for kampene som kommer. Vi har i nærheten sett det beste av Charlie enda og han kommer til å være som en ny signering, han er en veldig talentfull- og ung spiller med alle ferdighetene for å bli en suksessrik angriper i årene fremover.

Austins comeback er bare en av flere gode nyheter for manageren, som i tillegg får tilbake Martin «Pato» Paterson – arbeidshesten hadde problemer med låret forrige sesong, noe som kun ga 2008/09-sesongens toppscorer kun 14 kamper. Det spekuleres fortsatt i om ikke Pato kommer til å forsvinne fra klubben denne sesongen, men Howe poengterer at angriperen har en nøkkelrolle i hans plan for sesongen.

Vi ønsker å beholde alle våre beste spillere og Martin faller definitivt under den kategorien, betrygger sjefen. Han har hatt et frustrerende år og jeg vet at han hadde hjulpet oss betraktelig hvis han hadde vært friskmeldt for vi kjenner alle hans ferdigheter og hva han er i stand til å utføre. Vi håper han holder seg skadefri dette året fordi han er en stor del av vår plan, han er en utmerket spiller og en ypperlig proff også. Han er en spiller å ha i laget og vi er henrykt over å ha han her.

Og sistemann manager Howe har noe å si om er naturligvis Chris McCann som nylig skrev under en to-års kontrakt med klubben.

Jeg er veldig glad for at vi kan holde på Chris og de tre guttene kommer til å være utrolig viktige for oss og guttene selv føler seg som nye signeringer fordi de har borte så lenge forrige sesong.