Howe om McCanns retur

Mens midtbanemotor Jack Cork er utilgjengelig grunnet sykdom, kan Howe glede seg over Chris McCanns retur etter nesten 18 måneders ventetid. 23-åringen fikk spille i midtukens reservelagskamp og viste gode takter som gleder manager Howe, samtidig som det er fremgang hos andre skadefugler i laget.

Selv som McCann omsider fikk spilletid etter å ha slitt med skader de siste sesongene, er det fortsatt lang vei igjen før 23-åringen blir å se på førstelaget. Mye trening og kamptrening er nødvendig før midtbanespilleren vil få anledning til å vise fram sin magi i en lilla- og lyseblå trøye på Turf Moor, forteller Howe.

foto: burnleyfootballclub.com

Det var flott å se han på banen igjen, forklarer Howe. Vi vet alle hvor dyktig spiller han er, han er en drivkraft i midtbanen, en fenomenal fotballspiller og har litt av alt i sitt spill. Det var kun en kort periode for han (på banen), men han gjorde det veldig bra på den tiden og nå skal vi trappe opp intensiteten på treningene og gi han mer kamptrening. Vi ville likt å få han i form og det er prioriteten, men vi skal ikke forhaste oss, han har fortsatt en del igjen til førstelags-fotball, men det var et positivt steg, avslutter Howe.

Hovedpersonen selv var naturligvis begeistret over å omsider kunne returnere til gressmatten og sparke litt ball.

– Det har vært en lang ferd og det var godt å kunne komme seg utpå i annen omgang og sparke ballen igjen, forteller 23-årige McCann. Jeg kjente det mot slutten, så det er klart at formen min ikke er slik den en gang var, men det er godt å være tilbake. Det var en fin velkomst fra fansen også og det er herlig å føle seg verdsatt. Jeg trengte å gå inn i et par taklinger for min egen del og trengte å bli taklet for å føle meg mer selvsikker og forhåpentligvis kan jeg rulle videre neste uke og få mer av det samme, avslutter midtbansepilleren.

Videre har Steven Thompson returnert i full trening etter låroperasjonen og nærmer seg tilbakekomst.

Han har gjort det bra som har kommet tilbake så fort som han har, nå gjenstår det å få han i form, uttaler sjefen.

Charlie Austin er som kjent ute resten av sesongen, men arbeidshesten Martin «Pato» Paterson trapper også opp treningene etter strekkskaden, uten at det har endret på spissens situasjon rundt retur denne sesongen.

Vi kommer kun til å ha en kort periode mellom nå og sesongslutt. Det hadde vært flott å se han på banen igjen, men jeg er ikke sikker på dette stadiet. Han kommer definitivt tilbake i trening, men om han kommer seg i form før sesongen slutter gjenstår å se, bekreftet manageren.