Howe: – Optimistisk!

Manager Eddie Howe vitnet en flott prestasjon av Clarets-spillerne som avsluttet sesongen på en 8.plass etter uavgjort mot Cardiff. Noen bytter ble gjort i oppstillingen, noen spillere fikk etterlengtet spilletid og oppvisningen var av den vellykkede sort, noe som gleder managerens sinn.

foto: Burnleyfootballclub.com

Manager Howe var fylt med optimisme etter å ha sett hvordan Burnley avsluttet sesongen mot opprykkskandidatene Cardiff. Jay Rodriguez 15.mål denne sesongen sendte han rett til topps på lista over de mestscorende for klubben denne sesongen – sammen med ving og playmaker Chris Eagles, men Craig Bellamys utligningsmål i kampens siste obligatoriske minutt sørget for at Burnley ikke avsluttet sesongen med en seier slik de ønsket – dette til tross, ser Howe for seg en spennende sesong etter sommerferien.

– Vi er veldig optimistiske for neste sesong. Jeg er tilfreds med denne sesongen, men vi har nok mistet grepet i løpet av denne tiden og er ikke helt der vi ønsket. Men fansen, støtteapparatet og alle rundt klubben har vært fantastiske og jeg gleder meg til neste år hvor jeg kan få satt mitt preg på jobben og forhåpentligvis starte på noe stort. Vi håper å kunne holde alle samlet, foreta noen forsterkninger og gi alt fordi vi må sikte høyt.

Manageren gjorde noen spennende bytter i forkant av kampen; David Edgar ble plassert i midtforsvaret sammen med Andre Bikey, hvor sistnevnte ble byttet ut til pause med Brian Easton grunnet en mindre skade.

Det er viktig at man griper muligheten når den først byr seg, og David tok den, forteller Howe. Han er en veldig talentfull spiller og jeg var at han har spilt som defensiv midtbanespiller, midtstopper og back – det kan virke som om han har blitt et offer for sin egen allsidighet, men jeg ser for meg han som en midtstopper, noe tiden vil vise.

– Det var med et øye for fremtiden, det var et ungt lag og spillestilen var å prøve å bringe ballen fremover med ballbesittelse, jobbe hardt ved å presse motspillerne og vinne ballen tilbake. Alt i alt, føler jeg vi var utmerkede, vi  var modige nok til sende ballen fra de bakre rekker til de fremre , men jeg var skuffet over å slippe inn målet så sent i kampen, avsluttet sjefen.