Howe roser spillere for innsatsen

Etter gårsdagens uavgjort-kamp mot Leicester satte en effektiv stopper for the Clarets’ Play Off-ambisjoner, selv om de færreste anså det om reelt etter en til dels treg sesongstart etterfulgt av en treg start på nyåret. Sjefen på sin side er stolt over det hans unge disipler har utrettet på bortebane dette året, selv om de ikke maktet å skrive seg inn i historiebøkene. 

Eddie Howe var full av lovord til egne spillere etter at deres Play Off-ambisjoner brast sammen – det samme gjaldt forøvrig for Leicester – og håper at det unge laget ikke gir seg enda og følger opp med nok en god oppvisning mot rivalene «borti gata», Blackpool. Som det eneste Lancashire-laget i Championship, foruten Burnley, blir det et flott lokalderby der vinneren får skryte-rettighetene til neste år (med mindre the Seasiders rykker opp) Det har vært mange slitne kropper der, men all ære til dem fordi de har hevet seg gang på gang

Foto: BurnleyFC.com

Vi prøvde å være det første Burnley-laget som vant tolv bortekamper i løpet av en sesong, men får det dessverre ikke til, sa Howe. Nå skal vi prøve å vinne den ellevte og gjøre det tilsvarende. Det ville være en utrolig oppnåelse å gjøre det mot Blackpool for våre egne fans

– Guttene har virkelig gjort en enorm innsats denne sesongen og gjort hyllet klubben med den lille stallen vi har hatt tilgjengelig. Vi har hatt veldig mange kamper på kort tid og det har vært mange slitne kropper der, men all ære til dem fordi de har hevet seg gang på gang. 

Reisen til Blackpool blir sesongens siste bortekamp før de tar imot Bristol City lørdagen etter, men sjefen er overbevist om at lagets lærekurve har gjort dem sterkere og klare til å øke trykket neste sesong.

Foto: Burnleyfc.com

Jeg har helt klart lært mye og er sikker på at spillerne mine også har det. Jeg har gjort feil, men hadde sagt det samme selv om vi hadde vunnet samtlige kamper denne sesongen fordi man må analysere en selv og forbedre seg som manager.Vi er et bedre lag nå enn det vi var ved sesongstart og er helt klart vanskeligere å beseire

– Forhåpentligvis kan jeg gjøre like mye som det spillerne kan, fordi mange av guttene har hatt sitt første år i the Championship – noe jeg mener kun vil gjøre dem bedre.

– Vi er et bedre lag nå enn det vi var ved sesongstart og er helt klart vanskeligere å beseire. Det har vært mye positiv gjennom sesongen der spillere har vokst og forbedret seg, men det har også vært skuffelser underveis.

Med ett øye mot fremtiden har sjefen eksperimentert med benken de siste ukene der flere av U18-spillere har fått vise seg på den store arena og flere har vist antydninger til å kunne bli spennende førstelagsspillere med tiden. Men understreker at laguttaket til enhver tid består av de sterkeste og best egnede

Dersom en ung spiller bryter mitt sterkeste laguttak, så får han spille. Vi ønsker å involvere unge spillere og gi dem den erfaringen – de er i og rundt garderoben og ser hva som trengs for å bli en profesjonell fotballspiller på det nivået. Det er flott for dem, men vi har nok at tid til å spille dem og velger riktig tidspunkt, enhver kamp er en veldig viktig en og jeg ønsker å spille med det sterkeste laget tilgjengelig, avsluttet sjefen.