Howe hyller lagånden

Manager Howe hyllet sitt hardtkjempende Burnley etter at de klarte å dra i land deres andre seier på rad og det viktigste av alt vinne uten å slippe inn noen baklengsmål. Etter den viktige seieren over Millwall tar laget nå en vel fortjent to-ukers pause. 

Foto: BurnleyFC.com

The Clarets klarte omsider å vinne en kamp uten noen mål imot takket være et Jay Rodriguez-mål kort tid før pause, men det tok 23 forsøk. Takket være denne oppnåelsen, hyller sjefen spillerne etter kampen på den dag som var blant de varmeste i historien 1. oktober.

Det viktigste idag var å vise bestemthet og ønsket til å dra i land seieren, forteller Howe. Det gleder meg mer enn noe annet, vi er en liten gruppe, men ånden er så god – like god som da jeg kom hit – den blir bedre og bedre hele tiden og det viktigste var å vinne. 

Ring-samlingen mot slutten var et resultat av den ånden. Vi gjorde det regelmessig i Bournemouth fordi vi hadde suksess der en god stund og håper dermed å ha det her. 

Jay-Rods nettkjenning var en laget hadde øvd på ved flere anledninger på treningsfeltet, men det sikret the Clarets en viktig seier. Manageren derimot følte at det var på sin plass å hylle keeperen for den heroiske innsatsen i løpet av 90 minutter på the Den.

Rutinen med hjørnesparkene fungerte og jeg er glad for det, fordi når det er såpass fine marginer mellom å vinne og tape, man kan alltid vinne ved innlegg. Det var en kamp og jeg tror ikke at noen av lagene planla å gi seg, teknisk sett var det ikke den beste kampen, men jeg tror vi viste en annen side av oss selv, speiselt i annen omgang.

Foto: BurnleyFC.com

Vi viste ikke mye kvalitet i vår bestemthet og plassering av kroppene i skuddlinjen, men vi forsvarte oss veldig godt og keeperen vår var fenomenal! skrøt Howe. Han reddet oss når vi ikke klarte å klarere, men jeg ble litt bekymret mot slutten når de ropte etter straffe. Jeg trodde også at det var det, men etter å ha snakket med David (Edgar) sa han at det var et stup og at gutten (Marquis) innrømmet det, så vi var fornøyde med at det gikk i vårt favør og at vi spilte en kamp uten baklengsmål. 

Statistikken er ett snakkeemne og man kan spille dem ut i ettertid, men en kamp uten baklengsmål har vært vårt mål hele sesongen og vi var desperate etter å få det til. Det er et tøft sted å dra og det er alltid vanskelig å spille der – tilskuerne støttet dem og jeg føler vi sto i mot alt de sendte mot oss. Dette gjør det til to borteseire og vi beveger oss uten tvil i riktig retning som lag og jo mer vi spiller, desto bedre blir vi.

Det har vært et par gode uker med Carling cup-seire også, så vi beveger oss i riktig retning etter flere tøffe kamper. Forest ga oss et stort løft og med pausen som kommer er laget full av god lagånd. Vi har en kamp til gode og ting ser lysere ut nå enn for to uker siden, avsluttet manageren.