Howe: – Tøffeste kampen denne sesongen

Manager Howe innrømmer at dagens tap mot Southampton var et tap mot et bedre lag, samtidig som resultatet også satt the Clarets på plass igjen etter deres gode form de siste ukene. Sjefen la også til at laget må komme seg over denne kampen og fortsette videre. 

Foto: BurnleyFC.com

To mål i første omgang var nok til at the Saints sikret seg sin første seier på seks kamper og Howe var naturlig nok skuffet over at spillerne hans ikke klarte å opprettholde deres form de siste ukene, som kunne stukket kjepper i hjulene på Southampton.

– Det kom alltid til å være en av de tøffeste prøvelsene denne sesongen, men jeg føler ikke at vi spilte opp til vårt vanlige standard, understrek Howe. Første omgang var like dårlig som det vi var og det var vi ikke helt vant med, vi gjorde det bedre i annen omgang, men Southampton var for sterke for oss idag og noen ganger må man gi motstanderen skryt.

– Jeg vet at de har brukt mye penger, men de har brukt dem fornuftig og har et sterkt lag som antageligvis er like sterkt som de har vært hele sesongen og vi visste at dette kom til å bli en av de tøffeste kampene våre denne sesongen. 

Foto: BurnleyFC.com

– Vi gjorde noen bytter til pause fordi jeg ønsket å forfriske ting opp litt og ikke var fornøyd med den manglede energien – vi trengte en gnist. Vi kunne ikke få grep på dem eller vinne baller, men forbedret oss etter 20 minutter hvor vi var det bedre laget og hvis vi kunne ha scoret et mål da, kunne det blitt interessant. Men målet kom aldri og vi må se på oss selv og se hva som kunne blitt gjort bedre. 

– De to målene var skuffende og ingen av våre stiler – offensive eller defensive – var bra i dag. Jeg føler nok at kun Lee Grant og Marvin – når han kom inn – spilte bra. Vi må vinne hjemmekampene våre fremover fordi mulighetene er der fortsatt, vi har fortsatt toppen i sikte og burde ikke bli alt for nedfor med dette resultatet. Vi må isolere det og sprette tilbake, avsluttet sjefen.