Howe: – Uvant

Sjefen hadde blandende følelser etter poengdelingen mot Derby etter å ha sett sitt lilla- og lyseblå lag skape nok til å kunne vinne kampen. Ironisk nok nøyaktig litt over ett år siden han tok over Burnley-skuta og avsluttet en målløs kamp.

Det ble en frustrerende kamp for the Clarets som kjempet og kjempet uten å få hull på byllen, takket være et sta og forsvarsmessig effektivt Derby-lag som ikke lot seg vippe av pinnen og i likhet med de lilla- og lyseblå, fikk et poeng for strevet.

Vi er ikke vant med å ha en målløs kamp, understrek Howe. Det er en stund siden sist vi fikk 0-0, men jeg er glad på den bakre firers vegne og hele laget foran dem for å ha virket solid. Det er det viktigste for oss og hvis man klarer å utnytte det, så har man en sjanse og til syvende og sist så skapte vi nok sjanser til å vinne kampen. Vi startet bra og på offensiven der vi hadde tidlige sjanser og ting så bra ut, men jeg føler ikke at vi skapte fantastiske sjanser og vi hadde heller aldri kontroll over kampen.

Men vi skapte nok til å antageligvis benytte oss av det og vinne kampen. Det var ikke en fantastisk opptreden, begge lag hadde problemer med den sterke vinden og et var vanskelig å få en flyt i kampen – spesielt når derby brukte lang tid på å sette igang igjen. De respekterte oss og vi kunne se på keeperen deres fra begynnelsen at de ønsket et poeng, man kunne se i åpningsminuttene at han brukte evigheter med utsparkene – til vår store frustrasjon.

Andre lag vil se på ett poeng på Turf Moor som et bra resultat, men vi må gjøre det bedre. Det er opp til oss å bryte gjennom lagene i avslutningene, det er utfordringen, men det er en positiv utvikling for oss. Vi har ikke spilt alt for bra den siste tiden, men vi har ikke tapt mye heller – vi spilte uavgjort i en jevn hjemmekamp, noe vi ikke har gjort på en stund. Når enn det er en jevn kamp har vi pleid å tape den, så vi kan se tilbake på denne kampen og bli mentalt sterke.

Manageren hentet som kjent inn Josh McQuoid nylig fra Millwall på et tre måneders lån og etter at Ross Wallace måtte byttes ut i pausen kan manageren bli tvunget ut på overgangsmarkedet igjen, men 22-åringen viste antydning til å være en spennende forsterkning for the Clarets.

Ross hadde problemer med ryggen som kan ikke klarte å løpe fra seg innen pausen og vi håper ikke at det er noe alvorlig. Vi ga Josh sjansen, han er en talentfull kar som ikke har fått spille mye og det tror jeg syntes, men etterhvert som omgangen utspilte seg kom han mer til og viste hva han er god for. Han er en flink fotballspiller, kjapp, har gode føtter og kan score mål – jeg mener han ble bedre jo mer han fikk spille og viste Burnley-fansen hva han er god for, avsluttet manageren.