Howe: – Veldig skuffet over å se Danny dra

Burnley-manager Eddie Howe forteller om sin skuffelse over å miste venstrebacken Danny Fox. 

Foto: burnleyfootballclub.com

Energiske Fox ble solgt til ligarivalene Southampton for det som regnes å være £1.8m, med andre ord kun £300.000 mer enn det laget betalte til Celtic 18 måneder siden. Fox skrev under en fire-års kontrakt og tilbudet ble ansett som et de ikke kunne avslå, manageren er forståelig nok skuffet over å miste nok en spiller så «sent» i sesongen og har dermed mer hodebry å begi seg på.

Jeg er veldig skuffet over å se Danny dra. Han har vært en veldig konsistent spiller for oss og det å miste nok en spiller på dette stadiet i sesongen er et stort slag i ansiktet for oss, men styret mottok et bud de følte var for godt til å avslå så vi akseptere det – selv om det er langt fra ideelt, forklarte Howe.

Manageren har allerede solgt Chris Iwelumo (ca £1.5m), Tyrone Mears og Chris Eagles (ca £3m) og nå backen Fox (ca £1.8). Før salgene startet ble også Clarke Carlisle lånt ut, mens Steven Thompson, Kevin McDonald, Graham Alexander, samt flere ungdommer som ikke fikk fornyet tillit.

Oppsummert betyr det at åtte spillere har forsvunnet fra Turf Moor denne sommeren, mens kun to har blitt hentet permanent (vingen Treacy og keeper Stewart) og to forsterket på sesonglange låneopphold (forsvarerne Mee og Trippier).