Howe: – Vi er på rett vei

Manager Howe var ikke sønderknust etter å ha sett sitt Burnley dra i land nok et poeng fremfor tre på hjemmebane, grunnen til innstillingen er lagets fremgang på det som en gang var sårbare områder. Det gjenstår fortsatt noen, men langt færre enn tidligere.

Charlie Austin ga hjemmelaget en pangstart etter flott forarbeid av Trippier etter to minutter og det så lenge ut til å bli Burnleys dag, med veldig bra angrepsspill og en Austin som alene kunne ha sørget for 4-0. Gjestenes Rob Earnshaw ville det annerledes og i det som var deres første sjanse sørget han for utligningen.

Jeg tar til meg mye av det de viste, forteller sjefen. Jeg føler de var utmerkede, i første omgang var vi veldig positive, spilte bredt og sendte inn ballene fra flankene og på en annen dag hadde vi vært i en solid ledelse. Skuffelsen fra vårt ståsted er at vi ikke lar andre lag få mange sjanser, men når de får den så har de en tendens til å score på dem.

Lee Grant hadde lite i gjøre, men allikevel måtte han plukke ballen ut av nettet, det var et enkelt mål og vi må utrydde det fra vårt spill, vi jobber mot det og jeg føler vi virket solide idag. Det gjenstår fortsatt mye jobb, men vi er på rett vei.

Vi nådde ikke de samme høydene i annen omgang og all ære til Cardiff, de endret spillesystemet sitt tre eller fire ganger for å hindre oss og fikk til slutt et system som stoppet oss på kantene. Vi kunne ikke få ballen ut til Keith, Ross og Charlie som begynte å få vansker, men fram til da var vi utmerkede, men det var en stygg takling (på Charlie Austin, red.adm) som ga han en smell og han måtte byttes ut.  Alt i alt var vi det eneste laget som prøvde å vinne kampen, men vi klarte ikke å knekke dem.

Samtidig som Hines etterhvert fikk sin debut, fikk også Michael Duff tillit og startet kampen istedenfor Amougou.

Jeg følte vi trengte den taktiske endringen, Michael er en fantastisk taler, han er en erfaren spiller og vil hjelpe de unge guttene, jeg føler han gjorde det veldig, veldig bra og han har all grunn til å være fornøyd med den innsatsen, avsluttet manageren.