Howe: – Vi gikk tom for energi

Helgens oppgjør mot serielederne Southampton der Burnley tok ledelsen tidlig i andre omgang endte med poengdeling etter at gjestene – etter flere gode forsøk – klarte å få hull på byllen, en kamp der manageren føler at troppens mangel på energi var grunnen til at the Clarets ikke klarte å dra i land sesongens første hjemmeseier i ligaen.

Manageren bekrefter også at klubben hele tiden er på jakt etter forsterkninger til en redusert stall og roser samtidig Marvin Bartley for innsatsen mot the Saints.

Sjefen kunne vitne sine disipler til tider kjempe heroisk og har uten tvil all grunn til å være fornøyd med spillernes prestasjon mot serielederne, som heller ikke gjorde det lett for Turf Moor-laget. Charlie Austin sendte de lilla- og lyseblå i føringen nesten ti minutter uti annen omgang – hans fjerde mot Southampton på like mange kamper, og sitt sjette denne sesongen.

Foto: BurnleyFC.com

Gjestene satte inn noen friske bein og jaget utligning, etter flere forsøk og en kjempesjanse av Lambert, løsnet det til slutt for the Saints som med ti minutter igjen av kampen satte inn 1-1 takket være Morgan Schneiderlins avslutning.

Jeg føler at guttene var utrolige idag og det er denne type lagånd og intensitetsnivå vi trenger å spille på hver uke, fortalte sjefen. Klarer vi det, kommer vi til å vinne mange kamper denne sesongen. Vi ga serielederne en vanskelig ettermiddag til tider og når det nærmet seg midten av annen omgang, begynte vi å gå tom for energi , men fram til da var vi helt klart det bedre laget. Det hadde noe å gjøre med at vi spilt en tøff kamp i midtuken, mens Southampton hvile mange spillere. 

Vi fant det vanskelig å opprettholde det tempoet, men fram til et punkt var vi verdige ledere og burde ha vunnet kampen. Jeg mener kampen satt lys på vår manglende dybde i laget, som er en stor bekymring, vi mistet Keith Treacy med en mindre hamstring-skade, noe han følte på treningen, fredag så det vi hadde tilgjengelig var hele vår stall.

– Vi hadde ingen førstelagsspillere igjen og er litt mangelfulle, samtidig som det er en vanskelig tid på året å hente inn spillere – vi overvåker markedet hver dag, det kan jeg garantere. Det er er mareritt å finne de riktige spillerne og man henter inn kun en spiller dersom han passer lagets profil, ellers vil ikke spilleren komme til deg. Man må finne de rette og mange toppklubber holder på spillere for å ha et lag til Europa League og Carling Cup, noe vi har funnet er utrolig frustrerende. 

Foto: BurnleyFC.com

Manageren lot energiske Marvin Bartley starte sin første kamp denne sesongen, samme med Junior Stanislas – sistnevnte ble etterhvert byttet ut i andre omgang grunnet krampe. Bartley derimot storspilte på midtbanen, var involvert i det mest som foregikk og ble tildelt som banens spiller – vel fortjent av for få år siden spilte i ligasystemenes laveste divisjoner.

Kollektivt sett var dette vår beste prestasjon denne sesongen, men vi hadde også noen flotte individuelle prestasjoner, skyter sjefen og legger utdyper; Marvin var fenomenal, både med og uten ball så var han utmerket og jeg er henrykt på hans vegne, han har måttet være tålmodig og vente på sjansen sin, men når han først fikk den tok han den med begge hendene.

– Han har klatret dramatisk de siste årene, fra ikke-liga lag til Championship mot gode lag, han har tatt det steg for steg og tilpasset seg, men når han får det til så flyr han.

Som lag så forbedrer vi oss og våre defensive sider, men vi nærmer oss. Vi virket mer solide og vi spilte en kamp der alle presterte, så jeg drar hjem skuffet [over å vinne kampen], det etterlater fansen også skuffet, som fortsatt venter på en hjemmeseier og det er en ting vi jobber desperat med å få til. Jeg følte at supporterne var veldig støttende idag, det vil jeg takke dem for og vi håper å kunne gi dem den etterlengtede seieren på tirsdag, avsluttet manageren.