Howe: – Vi må følge opp seieren

Etter å ha overbevist i forrige kamp mot rivalene Bolton, utfordrer manageren nå troppen ved å kreve nok en seier over Middlesbrough i en kamp som kommer til å sette mentaliteten på prøve. 

Eddie Howe og hans mannskap reiser til Riverside Stadium og møter en verdig motstander i Middlesbrough. Manageren ser fram til et tøft oppgjør og ser for seg at oppgjøret vil sette mange på prøve i jakten på den perfekte sesongstarten, som enn så lenge har gitt to strake seire.

Foto: BurnleyFC.com

Man har alltid en god følelse etter å ha vunnet og spesielt etter måten vi vant på i åpningskampen, har vi all grunn til å være tilfredse, sa sjefen. Men vi må bevege oss videre og akseptere at vi spilte bra og ta det inn i neste kamp – noe som kommer til å være vanskelig mot Middlesbrough.

Det gir alle selvtillit vitende at våre metoder kan gi oss seire og det er skjønnheten ved å vinne. Vi håper å kunne bli vant med den følelsen, men vi må samtidig innse at det kun er en kamp og vi ønsker ikke å leve i den enes kampens isolasjon der alle presterte, men så slapp trykket. 

– Vi må sørge for at vi følger det opp. Det er en utfordring for oss og det var det ifjor også, det gjelder å finne konsistensen og bli et lag som er fryktet i ligaen og konsistensen kan bringe resultater. Det er et område vi ikke fikk til ifjor, men i år skal vi prøve å finne akkurat det og jeg mener vi kan klare det.

Foto: BurnleyFC.com

– Ser man på vår prestasjon på lørdag, så så man talentet i laget vårt. Nå er det snakk om mentaliteten, når man går inn i slike vanskelige kamper etter å ha spilt en stor kamp som mot Bolton – utfordrer det mentaliteten. 

– Jeg tror at Middlesbrough kommer til å være i toppen mot slutten av sesongen. De har et sterkt lag og er godt ledet, samtidig som de spiller god fotball som kommer til å gjøre det til en vanskelig kamp. Det er deres første kamp foran egne fans og jeg er sikker på at fansen kommer til å støtte dem som vil gjøre det vanskelig for oss.

– Men det er de alle, det fine fra vårt ståsted er at vi går inn i kampen med sterk innstilling, selvtillit  og håper at det vil hjelpe oss videre, avsluttet sjefen.