Howe: – Vi må klare bedre enn så

Av forståelige grunner var manager Howe alt annen en fornøyd etter gårsdagens tap for Ipswich, et resultat som økte deres form til seks kamper uten seier. Manageren var lite begeistret over et tafatt Burnley-lag som kun fikk to skudd på mål i løpet av hele kampen, mens the Tractor Boys kunne vise til ti ganger fler…

Foto: BurnleyFC.com

Lånevinduet stenger idag (torsdag) og manageren har muligens noe å ta av der, men selv er sjefen mer lysten på å gi noen av de unge i troppen muligheten til å vise seg på førstelaget.

Jeg tror at det kommer til å bli litt rotasjon rundt noen spillere, noe som er viktig for dem på dette stadiet i sesongen, sa Howe. Men jeg er ikke sikker på hvor mange som vil komme inn, vi har en god gruppe unge spillere som alle har vist seg fram og jeg tror at tiden fra nå til sesongslutt vil gi dem noen kamper.

– Hvis man spiller godt nok er man god nok til å spille. Jeg ønsker intet mer enn å se gode, unge Burnley-gutter klatre oppover systemet og jeg ser ikke for meg at mange overganger blir gjort. Hvis vi trenger spillere, foretrekker jeg å bruke fra egne rekker og vi dem erfaring her fremfor kanskje andre steder.

Dessverre for the Clarets måtte de klare seg uten Danny Ings som har imponert i de siste to kampene (begge fra start) grunnet en liten skade, mens Danny Lafferty ble byttet ut tidlig i annen omgang etter å ha kjent ubehag i hamstringen.

Vi er veldig klare over at mange av våre spillere fortsatt er på det stadiet der de lærer av sine feil. Men det kommer et tidspunkt der vi må vokse opp, være konsistente og forbedre oss – idag var et steg bakover og de er uunngåelige, men vi må sørge for at det kun var en glipp – ikke noe mer.

– Nå må vi ta en kamp av gangen og kanskje prøve ut andre ting. Jeg mener vi spilte greit i første omgang der vi var med i kampen og skapte noen sjanser, men i annen omgang fikk vi det aldri til. Fra det øyeblikk ballen ble sparket i gang var vi flate og Ipswich kom sterkt mot oss – jeg må innrømme at vi må klare bedre enn så.

– Det er veldig skuffende at vi tapte terreng, selv da vi lå under håpet jeg at vi kunne svare, men det skjedde aldri. Vi er i dårlig form og har øker avstanden til lagene over oss, av en eller annen grunn har det glippet for oss. Jeg har tro på spillerne og jeg vet at vi kan mye, mye bedre enn det vi viste.

– Plutselig har vi sluttet å score mål og det i et kritisk stadie av sesongen der vi trenger å sprette tilbake. Vi har noen virkelig gode angripere, men vi har sluttet å fóre dem og trenger å utfordre motsanderne mer. Jeg håper at vi skal klare å komme oss til det stadie vi var på, avsluttet manager Howe.