Surt, men fortjent tap mot Ipswich

(Ipswich 1-0 Burnley): Hjemmelaget hadde det lille overtaket der de skapte mest i en underholdende første omgang, men takket være en god Grant mellom stengene tok det nesten en time før Ipswich fikk hull på byllen. Tractor Boys’ Leadbitter og Emmanuel-Thomas ga Burnley solid hodebry der de Lancashire-laget ikke skapte noe i annen omgang. Bokstavelig talt ingenting mot et Ipswich-lag som vant velfortjent.

Som forventet ble det gjort endringer i laguttaket der Jay Rodriguez startet på topp med Charlie Austin, mens Paterson og Wallace ble benket. Danny Ings stå over grunnet en mindre skade, mens Lafferty, Bartley og Stanislas fikk igjen starte. For hjemmelagets del byttet Ipswich-manager Paul Jewell ut Andy Drury med Lee Bowyer og dermed fikk veteranen sin 600. ligakamp i karrieren.

Kampen startet friskt og det var hjemmelaget som startet best med et par farlige sjanser der blant annet Chopra kunne ha sendt the Tractor Boys i ledelsen etter rundt syv minutter, men hadde ikke marginene på sin side. Burnley spilte i en slags 4-1-4-1-formasjon der Austin var på topp og Marney i en slags Graham Alexander-rolle like foran forsvaret hvor han var solid, imponerte og orkestrerte spillet.

Jay Rodriguez sto for Burnleys første sjanse etter rundt midtveis i omgangen, men heller ikke han klarte å få hull på byllen. I forsøket ble det litt bekymringer i det Jay og keeper McCarthy kolliderte og begge trengte behandling, men det gikk bra med begge.

Ikke lenge etter viste Trippier magisk forarbeid ved å drible unna tre spillere, men høyrebackens avslutning var ikke like imponerende. Austin og Lafferty fikk noen fine sjanser, mens hjemmelaget skapte to farlige muligheter som Lee Grant på fenomenalt vis ryddet unna – til tross for å ha pådratt seg en smell i forsøket.

Etterhvert som omgangen nærmet seg pause sendte hjemmelaget store ressurser mot Lafferty som virket litt ukomfortabel med presset han ble utsatt for, men takket være hjelp av medspillerne beholdt venstrebacken æren i de fleste tilfeller. De avsluttende syv-åtte minuttene av omgangen var preget av godt spill med mange forsøk med flere hjørnespark til følge og i et av forsøkene skrek hjemmefansen etter straffe da Bowyer ble liggende nede etter en duell i feltet. Men det ble ingen mål innen dommer Linington blåste av til pause, selv om Ipswich kanskje burde ha vært i føringen.

Like etter sidebytte var Leadbitter nære flere ganger etter hverandre, men Lee Grant fortsatte å imponere mellom stengene og frustrerte Ipswich så mye han kunne.

Unge Lafferty fikk mer å gjøre på venstrebacken på det defensive plan, men på det offensive var det ikke mangel på selvtillit av unggutten, men det hjalp lite da feilen kom fra midtbanen.

Marvin Bartley ga fra seg ballen på midtbanen og havnet omsider hos Martin som sendte kula rett på Grant som måtte gi retur. På returen dukket Michael Chopra opp, gjorde det han kan best og dermed sto det 1-0 til hjemmelaget i det 54 minutt.

Flere bytter ble gjort like etter der Lafferty, Marney og Austin ble tatt ut og erstattet av Mee, Wallace og Paterson. The Clarets manglet det lille ekstra og var ikke langt unna å ligge under 2-0, men takket være en effektiv Trippier – slapp Burnley kun med skrekken. Leadbitter og Emmanuel-Thomas sørget for å gi the Clarets hodebry, men Burnleys-forsvar gjorde en god jobb til sammenligning med resten av banen som manglet kreativitet og målteft.

Keeper Grant var til tider overarbeidet der han fortsatte å produserte flere kjemperedninger og var det eneste lyspunktet i et ellers tamt Burnley-lag. The Clarets prøvde seg, men klarte aldri å svare. På tampen av kampen ble Leadbitter tildelt gult kort for å ha sparket bort ballen, noe som kunne vært unngått og minuttet senere kranglet samme mann til seg enda ett og dermed rødt.

Burnley: Grant, Trippier, Duff, Edgar, Lafferty (Mee 53), McCann, Marney (Wallace 60), Bartley, Stanislas, Rodriguez, Austin (Paterson 60)
Innbyttere: McQuoid, Wallace, Jensen

Ipswich: McCarthy, Edwards, Cresswell, Delaney, Leadbitter, Bowyer, Emmanuel-Thomas, Chopra (Sonko 90+2), Martin, Smith, Murphy
Innbyttere: Stevenson, Drury, Carson, Barrett
Gule kort: Bowyer 30, Leadbitter 90
Rødt kort: Leadbitter 90+2

Dommer: James Linington
Tilskuere: 16,564 (211 Burnley)