Howe: – Vi sliter med konsistens

Manageren klødde seg i hodet etter å ha mistet toppscorer Charlie Austin i forkant av Leicester-oppgjøret, men var ytterligere skuffet over å se sitt mannskap slippe inn to simple mål som kunne vært unngått. 

Foto: BurnleyFC.com

Clarets-spissen pådro seg en smell på trening tirsdag og begrenset dermed managerens muligheter på topp til kun to; Martin Paterson og Sam Vokes. Videre måtte Michael Duff vike plass for David Edgar etter at Duff slet med Akilles-hælen og var i likhet som Austin tvunget til se kampen fra sidelinjen.

– Både Michael og Charlie er skadd, men det er forhåpentligvis ikke noe alvorlig, sa sjefen etter kampen. Michael kjente noe på lørdag og hans Akilleshæl var for smertefull å spille med, så han måtte til scanning og det er antageligvis ikke noe alvorlig der. Charlie pådro seg en smell mot slutten av tirsdagens trening og igjen tror vi at det ikke er noe alvorlig. 

Foto: BurnleyFC.com

Skadeproblemene til side og sjefen tok opp kampen som hovedemne.

– Det er en vanskelig kamel å svelge. Vi scoret et flott mål i første omgang, presset Leicester som ikke hadde mange sjanser, frustrerte dem og var fornøyde til pause. Men hadde all grunn til å være frustrerte på oss selv etter å ha sluppet inn et billig mål etter pause – jeg så reprise av målet etter pause og det var et veldig billig mål fra vårt ståsted. Vi lot ballen sprette fra innkast som trillet i nettet. 

– Vi hadde en god 20-minutters periode mot slutten og når Sam (Vokes) kom innpå gjorde han det bra. Planen var alltid å spille Martin Paterson i 60 minutter, fordi vi trenger å ha han i form. Vi kan ikke vike fra det uansett hvordan kampbildet er, så Sam kom inn og utgjorde en forskjell og var uheldig med sine to sjanser. 

– Det var ikke ment å være og vi sliter med konsistens og resultater for øyeblikket. Vi trenger å få i gang en seiersrekke – noe ethvert lag vil. Det er en utrolig vanskelig liga, men vi er bittert skuffet fordi vi har vist at vi kan konkurrere og få resultater på bortebane, avsluttet sjefen.