Howe: – Virkelig god seier

Manager Howe hyllet et skadeskutt Burnley som kjempet seg til en viktig seier på Turf Moor. Det var en jevn kamp der begge lag skapte mange sjanser og stillingen kunne fort ha vært annerledes hadde det ikke vært for godt keeperarbeid i på begge sider. 

Foto: BurnleyFC.com

The Clarets måtte klare seg uten flere nøkkelspillere, men tok til rådighet det de hadde og takket være Charlie Austins heading midtveis i omgangen, som var kampens eneste mål, var manager Howe full av lovord om sine elever som har hatt et temmelig tøft program den siste uken.

Sjefen var snakket høyt om keeper Grant som ikke har vist de beste sider av sine ferdigheter de siste ukene og dermed høstet kritikk, men som under fredagens oppgjør storspilte og var en verdig kandidat til banen spiller. Unge Austin ble derimot banen spiller og etter å ha scoret sitt fjerde mål på tre kamper, var det på sin plass at manageren lovpriset spissen som har tatt steget opp og påtatt seg sin andel ansvar ved å score mål.

– Jeg føler at det var en veldig god kamp mellom to veldig gode lag, argumenterte en stolt Howe. Vi startet godt, scoret et veldig pent mål og annen omgang var vi mer presset, men holdt stand og sto imot, som gledet meg aller mest. Med Ross Wallace som spilte utmerket på venstreback, David Edgar kjenner ubehag i lysken og Marvin som måtte ut med hamstring, føles det som om vi er skjært til benet. Derfor var det en utrolig god innsats defensivt og en virkelig god seier. 

Foto: Burnley Express

– Lee hadde flere praktredninger tidlig i annen omgang, men han er en veldig god keeper som er god med bena og for måten vi  ønsker å spille, er det vesentlig. Jeg mener han har hatt en god sesong, han har naturligvis gjort en feil eller to, men hvem gjør ikke det i livet – jeg vet jeg gjør det og er sikker på at andre også opplever det. Det skjer, men man må lære av det og gå videre. 

– Charlie kom inn i varmen med sin hat-trick mot Portsmouth og hans spill var utmerket. Hans mål hever seg rett opp der blant de beste og det sier sitt, han har virkelig fått gnisten tilbake og det ser ut som han og Danny utfyller hverandre. Det var en utrettelig innsats fra begge spissene og de lagde en ripe i lakken til Brighton. De er et godt lag og det er frustrerende fordi vi har tatt seks poeng fra dem og burde være høyre på tabellen.

Foto: BurnleyFC.com

Manageren uttalte nylig at med en skadeskutt stall så blir det noen debuter for kommende talenter fra ungdomslaget. Sist gang var det Howieson, mens denne gang ble det unge Hewitt som fikk vel ti minutter på banen og gjorde det godt nok til å få en klapp på skulderen av høvdingen selv.

Det er enda bedre hvis man klarer å utvikle egne ungdommer. Cameron var syk idag og det er derfor han ikke var på benken, men det var godt å få Stevie ut og gi han litt spilletid. Han har ventet på det og jeg mener at han gjorde det bra de ti minuttene der han viste fansen sitt samspill og at han er en god fotballspiller – så det er gode tegn for han.

– Vi har ingen store skadeproblemer til mandag, men vi må se hvem vi har tilgjengelige og se om vi ikke må avansere noen fler ungdommer. På dette stadiet i sesongen, med vår plassering er det ikke verdens ende om vi lar fansen få en smakebit av hva fremtiden bringer, avsluttet manageren.