Howes hyllest til Kilby

Burnley-manager snakker høyt om avtroppende styreformann Barry Kilby for alt det 63-åringen har gjort for Lancashire-klubben, samtidig som sjefen håper at den nye styreformannen vil dra klubben i samme retning.

Foto: Burnley Express

Kilby gikk ut i media nylig og fortalte alle om sin plan om å gå av som styreformann mot slutten av sesongen, grunnet helsemessige grunner. Selv om han kommer til å trappe ned fra rollen sin, så forblir han en aksjonær i klubben og kommer til å fortsette å jobbe med klubben – på en litt annerledes måte.

Styreformannen har ansatt fem managere i sin tid og blir nå hyllet av sin siste ervervelse; Eddie Howe.

Jeg har omgås styreformannen tidlig og anså han som et oppegående, fotball-hode med gode tanker om spillet, sa Howe. Han blander seg ikke i det jeg prøver å gjøre og det er det enhver manager ønsker, han har en betryggende tilstedeværelse i bakgrunnen og hvis jeg noen gang trengte han – var han alltid der. 

Foto: BurnleyFC.com

– Jobben han har gjort her har vært enorm og som en del av styret har han omformet klubbens velstand fra hvordan det var til hvor vi er nå. Han fortjener utrolig stor honnør, han elsker Burnley FC og det kan man se med en gang man møter han.

– Alt og alle avgjørelser han tar er i klubbens beste interesse og jeg kan ikke snakke høyt nok om han og jobben han har gjort – våre tanker går naturligvis til han og hans familie og vi håper han kommer seg helt. 

 

– Fra klubbens ståsted er vi heldige som har et såpass bra styre som alle består at Burnley-supportere og som ønsker det beste for klubben og jeg er sikker på at de kommer til å jobbe med Barry og finner den rette strukturen. En del av suksessen denne klubben har hatt er takket være styret og alt bak kulissene, Barry har vært en rollefigur og leder der alle føler seg trygge med hans lange ledelse i klubben.

– La oss håpe at ikke noe endrer seg og at klubben kan fortsette i samme positive spor, avsluttet manager Howe.