Howes visjon

Foto: Burnley Express

Sesongens siste kamp nærmer seg med stormskritt og så fort den er over begynner ting å skje på Turf Moor; flere spillere kommer til å forlate Harry Potts Road-fasilitetene og må se etter andre arbeidsgivere for å gjøre plass til nye. Howe og hans menn holder kortene tett inntil brystet, men legger ikke skjul på at ting kommer til å skje i den lilla- og lyseblå delen av Lancashire.

Sommeren en som oftest den travleste tiden for managere og agenter. Flere skal bytte klubb, lønningsposen skal bestemmes og honorarene skal på plass – Eddie Howe er lite annerledes i sin plan. Burnley-sjefen har allerede lagt slagplanen klar for hva som skal gjøres etter Cardiff-kampen etter å ha sett hva laget er godt for, hva de mangler og hva som må forsterkes etter en turbulent halv sesong ved roret. 

– Forandringer er en ting noen frykter, men vi gleder oss til å starte igjen, forteller sjefen i sin fjerde måned i sjefstolen. Vi føler at sommeren kommer til å være en viktig tid for oss å virkelig sette vårt preg på klubben – flere spør om jeg kommer til å nyte pausen som venter, men det er faktisk den travleste tiden for oss. Vi trenger å ta fornuftige valg og få laget klart til kommende sesong, det er en veldig positiv ting og en vi forhåpentligvis kan bruke til å gjøre de endringene vi vil.

Sesongen er offisielt over etter lørdagens Cardiff-oppgjør på Turf Moor og det er da ting begynner å skje. Flere spillere kommer til å forlate klubben for å gjøre plass til nye og tiden skal brukes til å gjenoppbygge laget som var spådd direkte opprykk .

Siden jeg ankom klubben har vi studert laget og vi kommer til å foreta noen vanskelige valg, forklarer Howe. Men jeg er rimelig sikker på at spillerne vi ønsker å holde på neste år er også de spillerne som ønsker å bringe klubben fremover – det er ting vi trenger å gjøre siden vi har vært så inkonsistente som lag gjennom hele sesongen og det er blandede følelser. Vi har opptrådt med noen gode kamper og noen skuffende, men vi trenger å reise kjerringa og heve nivået på det meste vi leverer – det er vår jobb å levere vårt beste produkt og forhåpentligvis heve spillernes nivå på en mer konsistent basis, avslutter Howe.