Hva nå, Dyche?

Premier League-sesongen 2014/15 kom alltid til å bli en tøff sesong for Burnley. Sean Dyches mannskap var hele sesongen blant favorittene til å rykke ned, og to runder før slutt ble det også et faktum. Nedrykket til tross, klubben er meget godt skikket for å få en snarlig retur til det gode selskap.

Selvsagt er det mange faktorer som spiller inn når det kommer til Burnleys sjanser for opprykk igjen neste sesong, noe du kan spille på hos bet365. Her skal vi gå igjennom noen av dem, og se på mulighetene for at Turf Moor blir Premier League-arena igjen i 2016.

Manageren

Dyche tok over tilbake i 2012, da Eddie Howe returnerte til Bournemouth etter et kort opphold i Burnley. Siden den gang har fremgangen vært god, og opprykk i 2014 så klubben returnere til Premier League for andre gang i nyere historie.

Dyche kjenner klubben ekstremt godt, og har styrt med jernhånd hele sesongen. Til tross for at han var under sterkt press etter nyttår, valgte klubben å beholde ham ut sesongen. Det viser at ledelsen støtter og har troen på ham. Han bør derfor være mannen som skal lede Burnley også neste sesong. Det er udiskutabelt.

Dyche er innstilt på å bli i Burnley. Bilde: Flickr
Dyche er innstilt på å bli i Burnley. Bilde: Flickr

Både klubben og Dyche selv virker også å være innstilt på at han fortsetter, og i lengden virker kontinuitet å være den riktige løsningen.

Overgangsmarkedet

Flere av Burnley-spillerne har imponert i Premier League i år. Mest av alt kanskje Danny Ings. Flere storklubber sikler etter angriperens underskrift, og sannsynligheten er dessverre stor for at han drar i løpet av sommeren.

Da blir det opp til Dyche å finne en rettmessig erstatter. En måltyv i samme sjanger som Ings selv. Når det er sagt, så har Sam Vokes vært skadet store deler av sesongen i år, så han kommer nok ikke bare til å bli værende, han kommer også til å levere varene i Championship neste sesong.

Kjøp og salg blir viktig. Dyche må finne de riktige spillertypene og prøve å beholde så mange som mulig fra årets kjerne.

Motstand i Championship

I skrivende stund har ikke playoffen i Championship blitt avgjort, men en kjapp  vurdering av topplagene i Championship viser at det er mange lag som satser hardt, og vil satse hardere neste sesong. Middlesbrough, Brentford, Norwich og Ipswich (lagene som spiller playoff i år), har alle gode forutsetninger for å kjempe i toppen neste sesong skulle de ikke klare opprykk gjennom playoff i år.

I tillegg var Derby en klubb som var i toppen lenge, men som ble offer for en rekordjevn Championship-tetstrid i år.

Da har vi minst fire lag vi må regne med i toppen.

QPR har også rykket ned fra Premier League, men deres økonomiske problemer ser ut til å være såpass store at de ikke klarer å satse mot opprykk igjen neste år. Uansett hvilket lag som blir det siste som rykker ned, virker Burnley å være klubben som er best skikket for en retur allerede i 2016.

En plass i topp seks, minst playoff, bør og skal være målet og innen rekkevidde neste sesong, men som nevnt avhenger det en del av kjøp og salg i sommer. Forutsetningene er imidlertid gode.

Redaksjonen takker gjesteskribent Anders for artikkelen