Hyller avansementet

Dyche beskrev Steven Defours skudd mål som et fabelaktig øyeblikk i det Burnley avanserte til FA cupens femte runde. Belgeieren la opp til Vokes’ mål, satte inn en perle av et mål og dro i land utmerkelsen banens spiller.

Foto: BurnleyFC.com

For en avslutning, det var et fabelaktig og utsøkt øyeblikk takket være en veldig god lag-prestasjon, skrøt Dyche. Å avslutte kampen på denne måten og Steven fortjener all skryt han kan få denne helgen – forhåpentligvis blir det flere slike. 

Det startet med et frispark av Nick Pope og samspill mellom Gudmundsson og Defour, det endte med en avslutning av belgieren som sørget for en 2-0-seier og avansement til femte runde i FA cupen.

– Steven har gode løp uansett, det vet vi, men han fant det det øyeblikket med klarhet som følger med kvalitetsspillere og det var en utsøkt avslutning. Så enkelt er det. Han er en kvalitetsspiller, men engelsk fotball er annerledes og Premier League er annerledes.

Foto: BurnleyFC.com

– Det kan være litt veldig teknisk, meget fysisk og veldig krevende siden det er mye distanse som må dekkes. Jeg nevnte i begynnelsen av sesongen at det kom til å ta tid, men han tilpasser seg og jeg føler han snart er der. Vi ser klare tegn til hva han og vi trenger og han gjør en god jobb.

– Sam har vært en god tjener av denne klubben og han fortjente det (målet). Han vokser i rollen til å bli en veldig god spiller, så jeg er glad på hans og klubbens vegne. De hadde en stor sjanse i slutten av første omgang som Nick (Pope) reddet godt, men foruten det så kontrollerte vi mesteparten av første omgang og å gå til pause i ledelse ga kampen en annen følelse. 

Foto: BurnleyFC.com

– I annen omgang kontrollerte vi kampen og fikk lønn for strevet. Trekningen av femte runde skjer på mandag kveld så vi visste at det var viktig for oss å prestere og vi fikk det vi ville ha som var å vinne, så vi tar imot hvem enn som kommer nå. Jeg regner med at et hvert lag ønsket uavgjort hjemme, men foruten det – hvem vet, avsluttet sjefen.

Hovedpersonen selv følte målet var en av de bedre han har satt inn.

– Jeg liker å spille på Turf Moor og mener at vi kan slå hvem som helst. Det føltes veldig godt, når jeg fikk kontroll og så at keeperen var ute av posisjon så da tenkte jeg hvorfor ikke. Det var et pent mål, jeg har scoret et par fine mål i min karrière, men denne var veldig fin, sa Dyche.

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg prøvde fortsatt å spille fremover og så faktisk ikke skuddet, meg tror han var var den eneste på banen som så skuddet og for en herlig avslutning. Det var flere overraskelser, men vi gjorde jobben vår godt og hentet hjem seieren, hvis vi klarer å fortsette denne formen vil det gi noe annet å tenke på og vil være bra for klubben. 

– Jeg elsker cupen og har aldri hatt en stor opplevelse, så det er noe å se fram til håper jeg. Klarer vi å fortsette formen blir fe bra, la Vokes til.

– I Belgia kan alle se på FA cupen, så det er en viktig turnering. Alle ønsker å spille der og vinne den, avsluttet Defour.