Hyller spillerne og ber om 95!

Sean Dyche pressekonferanseSean Dyche oppfordrer sitt mannskap til å nok en gang skrive historie etter deres 1-0-seier over Ipswich Town, hvor de sikret over 90 poeng for første gang i historien – 92 – og sikret en dobbel over the Tractor Boys for første gang. Sjefen vil ha mer.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Mange håpet at Mick McCarthys mannskap ville klare å sikre seg Play-Off-plassen etter at Burnley hadde sikret seg billetten til Premier League andre påskedag. Uheldigvis for the Tractor Boys holdt trylleformelen til Sean Dyche stand, noe som ble bevitnet med nok en sterk seier på eget gress.

Sjefen utfordrer nå mannskapet sitt nok en gang og oppfordrer dem til å bli det laget som når 95 poeng i løpet av en sesong og blir et lag som vil huskes i mange år fremover.

– Dette er store dager og vi bør nyte dem og gjøre det meste ut av dem. Vi ønsket familiene våre her og ha muligheten til å ta med ungene våre ut på banen, fordi det er ikke noe som skjer hvert år i spillers karrière. Men gjennom alt det, så klarte spillerne å holde fokus og jeg er glad på deres vegne.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Å kun tape fem poeng i løpet av en sesong, tror jeg er en utrolig oppnåelse. Det har vært flere milepæler gjennom sesongen og jeg har bedt guttene at det gjelder å gjøre et navn av seg i klubbens historie.

– Klubben har en rik historie og kunne stå for noe som vil bli husket i 30-40 år og barna her vil vokse opp med å kunne fortelle at de husker laget som sikret 95 poeng.

– Det blir veldig vanskelig kamp med tanke på klubbens fremtid. Vi har en kamp igjen og jeg ber guttene om å gå hardt ut igjen fordi jeg vil ha de 95 poengene.

Foto: @FordyFourEyes via Twitter
Foto: @FordyFourEyes via Twitter

– Det er en fantastisk oppnåelse og veldig vanskelig å oppnå gjennom en hel sesong – å sikre to poeng i hver kamp – og alle vet at det er en milepæl. Jeg er veldig stolt av spillerne, staben og alle involverte.

– Det viktigste for meg er og jeg snakker med spillene om dette, er å forsikre seg at man klarer å håndtere nederlag fordi da vet man at det må mer til, men de har taklet suksess og det er en helt annen ting.

– Gjennom sesongen har det bygget og bygget og bygget seg opp og de har håndtert det fantastisk godt. Suksess på den ene siden og ser man på dagens prestasjon etter alt det som har skjedd, så sier sitt om gruppen som har leverer det de har gjort. Den store spenningen myknet opp, men dagen idag viste hva som bor i spillerne og de var første klasses, avsluttet sjefen.