Kightly utgjorde forskjellen – igjen!

Burnley logo storipswich town(Burnley 1-0 Ipswich): Burnleys siste hjemmekamp for sesongen var underholdende og ganske jevn – det ble en målløs første omgang til tross for mange gode sjanser fra begge lag.

Annen omgang var noenlunde lik, men det var Michael Kightly som avgjorde alt med en enkel avslutning ti minutter etter sidebytte og dermed avsluttet Burnley sesongen på samme måte som i fjor – mot samme motstander – med seier og sikret 90 poeng for første gang i historien.

Som forventet sendte sjefen ut et uendret la mot the Tractor Boys og det tok ikke mange minuttene får både Arfield (2) og Ings (3) testet ut keeper Gerken. Gjestene var ikke villige til å gi seg uten kamp og Murphy kunne ha sendt Ipswich i ledelsen etter ni minutter, men Ben Mee avverget enkelt og Burnley satte inn et stort press med flere fine muligheter der Ings, Barnes og Kightly prøvde seg.

Det ble litt fram om tilbake og Hunt fikk til noen sjanser, det samme gjorde Barnes. Fra halvtimen satte gjestene inn offensiven og presset Burnley bakover, men det ble ingen mål i første omgang.

Etter sidebytte startet lagene med å ville sette ballen i nettet og etter noen forsøk havnet ballen hos Barnes som leverte kula til Ings, spissen satte fart og rundet en Ipswich-forsvarer før han sendte av gårde en salve mot Gerken. Keeperen måtte gi retur og ballen trillet perfekt til Michael Kightly som satte inn sitt tredje mål på rad i det 54.minutt

Ikke overraskende fikk Burnley blod på tann og rundt timen ble det produsert tre kjappe skudd, to av Ings og ett av Trippier – resultatet sto. Toppscorer Ings kunne ha økt til 2-0 i det 72.minutt når Burnley igjen var på offensiven, Wallace leverte ballen til Marney på fart som la inn i feltet til Danny som sendte kula i tverrleggeren og spratt ut.

I kampens sluttminutter kom gjestene nær utligning vet et par anledninger, men innbytter Nouble hadde ikke flaksen på sin side og dermed gjorde Burnley det samme som i fjor når de møtte Ipswich i deres siste hjemmekamp; vant. Det må legges til at det var en relativt jevn kamp som ble avgjort av en god Kightly som leverte nok en god søknad for sin ønskede permanente overgang til Burnley.

Burnley: Heaton, Trippier, Duff, Shackell, Mee, Kightly (Stanislas 62), Marney, Jones, Arfield (Wallace 70), Barnes, Ings (Treacy 92)
Innbyttere: Cisak, Long, Edgar, Baird

Ipswich: Gerken, Cresswell, Chambers, Berra, Skuse, Green, Murphy, Hunt (Taylor 65), Richardson (Nouble 65), Williams, Smith.
Innbyttere: Loach, Mings, Tabb, Veseli, Marriott
Gult: smith 25, williams 81