Dyche om veien videre

Sean Dyche pressekonferanseRyktene har for lengs begynt å florere over hvem som skal inn og ut Turf Moors porter. Manager Dyche forteller at det allerede har pågått arbeid i kulissene en stund, men det har ikke kunnet blitt formalisert før nylig og som forventet holder sjefen kortene tett inntil brystet..

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Etter at Burnley sikret seg opprykk til Premier League var bookmakerne raske med å dømme Burnley ned allerede før Championship-sesongen hadde startet med 2,25 i odds. Selv om sjefen vet og innrømmer at det kommer til å bli en utfordring så er det en han ser fram til.

Med Championships minste stall og kun 23 brukte spillere gjennom hele sesongen sikret de opprykk, men oppmerksomheten rettes gradvis mer mot et overgangsmarked og rekruttering av spillere i forkant av neste sesong – der blant annet flere spillere inn er målet.

– Vi var at det er en utilgivelig liga med den spillerkvaliteten og lagene som er der, men det kommer til å være en herlig utfordring for oss. Vi kommer sikkert til å bli avskrevet ganske raskt, men så kommer vi til å ha den underdog-innstillingen også. Målet for oss er å bygge et lag som vil i det miste være konkurransedyktige, mer enn det kan vi ikke garantere.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

-Vi har vært veldig konkurransedyktige i år, vi har vist ekte kvalitet, virkelig gode prestasjoner og vi har samlet et fantastisk antall poeng som fikk oss dit vi er nå – neste år er en annen liga, men vi må se hva vi kan gjøre på overgangsmarkedet. En av de første tingene er at vi ikke har noe dybde i laget, så det må helt klart adresseres. 

Vi ønsker å hente inn ekte kvalitet innenfor et økonomisk nivå som passer klubben, som vil øke konkurransen innad i det laget vi allerede har. Vi har fortsatt to kamper igjen og jeg har gjort det klart overfor spillerne at det er det viktigste nå, alt det andre er om og men, men så raskt de to kampene er unnagjort og sesongen avsluttes – det er da alvoret virkelig starter.

– Jeg kan forsikre dere at for øyeblikket har det vært veldig lite kontakt med noen, det har kun vært noen tanker innad i klubben hvor vi snakker sammen om hvor vi er på vei, ser på finansene og derfra tenker fremover. Vi vet at pengene må brukes fornuftig, klubben må også tenke langsiktig, samtidig som det sammensatte laget er konkurransedyktig. Det må være en riktig balanse, men vi kan se på detaljene nå og tenke framover, avsluttet manageren.