Hyller the Clarets og Sam Vokes

Sean Dyche pressekonferanseSean Dyche hyller Sam Vokes’ form den siste tiden og forteller at spissen er en fryd å se på i kledd en Burnley-trøye. Tirsdagens kamp bød på nok nok en sterk seier og lagets fjerde strake kamp uten baklengs, en bragd de ikke har klart siden 2007, men sjefen følte også at fansen manglet det lille ekstra de vanligvis gir fra tribunene. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Vokes satte inn kampens eneste mål mot Nottingham Forest og økte dermed sin egen formkurve til fem mål på åtte kamper. Waliseren har gode minner mot de røde fra Nottingham da han scoret to gnager sist gang lagene møttes på Turf Moor for to år siden.

– Sam lærer hele tiden, han blir en stadig mer moden spiller, selv om han kun er halvveis i karrieren, forklarer Dyche. Han begynner å forstå spillet, sin rolle i spillet og måten han modnes som spiller en fryd å se på til tider. Selv etter å ha vært ute en lang periode med en alvorlig kneskade har han kommet seg gjennom den uten drama, hans form forbedres hele tiden og han tar vare på seg selv enda bedre.

– Han er en veldig god spiller, som også er grunnen til at vi er så glade for at han ønsket å bli værende i klubben og grunnen til at vi tilbød han en ny kontrakt.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnley-fansen måtte smøre seg med tålmodighet under oppgjøret på Turf Moor, men seiren ga gevinst og the Clarets kunne fryde seg over ti strake kamper uten tap. Sjefen følte at tribunene ikke var seg selv og ber om tålmodighet.

– Jeg var veldig glad for resultatet mot et lag som har blitt omgjort denne sesongen tl å være et av de beste defensivt, de har frustrert mange lag hjemme som borte, men de klarte ikke å gjøre det mot oss iløpet av 90 minutter. Det var mange bra ting å se i en veldig dominerende prestasjon, spesielt første omgang – det eneste jeg mener var at fansen ikke var seg selv og det føles på banen. Vi pleier ikke å være slik.

– Vi trenger å holde på dne positive følelsen, fordi det ikke er lett der ute når vi prøver å vinne kamper hele tiden. Forventninger endres og vi har vært på denne veien før og jeg sa et par år siden «ta det med ro og hold med spillerne, fordi de vil gi dere alt» og det gjør de fortsatt.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi var en vegg bakerst og jeg mener hele bakre femmer var solid, vi var litt skumle i første omgang, men mange klødde seg nok i hodet og lurte på hvorfor vi ikke ledet kampen. De kom med en respons etter pausen og det pleier å hende, men vi var besluttsomme med ferdighetene til å forsvare slik vi gjør.

– Alt i alt, selv om resultatet ikke nødvendigvis sier det, så mener jeg vi vant kampen komfortabelt og det var et herling mål som sørget for det. En herlig pasning fra George Boyd fordi han ikke fikk panikk i en slik situasjon, men skjønner at noen er bak han og lar ballen gå gjennom beina til Sam som scoret komfortabelt.

– Jeg sa tidligere i sesongen at Sam leverte bra prestasjoner, selv om målene ikke kom i tur og orden, men han scorer fritt nå og Andre spiller sin rolle ved å servere han målgivende. Så det er en fin blanding mellom dem for øyeblikket, avsluttet Dyche.