Barton nøyer seg ikke med det nest beste

Foto: BurnleyFC.com

Joey Barton forteller til klubbens hjemmeside at han ikke nøyer seg med det nest beste, det vil si å ende på andre plass, etter å ha sett og deltatt i Burnleys storform. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets opprettholdt sin sterke form og beholdt andre plassen i the Championship etter tre vitkige poeng over Nottingham Forest på tirsdag, en kamp der de burguder- og lyseblå måtte kjempe for poengene. Midtbaneteknikeren har uttrykt et ønske om å bli værende på Turf Moor utover sommeren og forteller at han steber etter å forbedre oppnåelsene til Sean Dyche og lagets resultater som sørget for at Burnley rykket opp etter å ha sikret andre plassen.

– Vi er i en god posisjon og det som er viktig er at vi avslutter godt, for meg så er ikke andre plass det jeg kom hit for og det kommuniserer jeg til laget også, forklarte Barton. Mange ville nøye seg med andre plass, men jeg kom for å vinne ligaen. To år siden endte laget på andre plass og vi må bygge på det, jeg var ikke kjent med det laget, men jeg så dem fra avstand og det må være vårt utgangspunkt. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Mange av de guttene er her fortsatt, men vi kan ikke hvile på læurbærene og akseptere hva det laget gjorde. Det er viktig at vi fortsetter å drive det fremover og for meg så betyr det første plass. Sats lite og vinn lite er mitt motto og vi kan ikke ta på oss vann over hodet, men vi er i en posisjon der vi trenger å være. 

– Vi har ikke fokuset på formen (ti kamper uten tap), vi var naturligvis skuffet over å tape mot Hull, men de var i god form på eget gress og vi tok igjen her på Turf Moor. Det er veldig, veldig positivt, men vi fokuserer ikke på rekorder eller kamper uten tap, sjefen er en mann med en-kamps mentalitet og det speiler på oss. Vi kontrollerer kun det vi kan kontrollere og tirsdag var en kamp hvor brikkene falt på plass. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg vil ikke si at det var det beste vi har spilt denne sesongen, men Forest kom til oss med med plan og det viser vedlig mye respekt overfor våre gutter når andre lag kommer hit og spiller med ti mann bak ballen med hoved mål å ta oss på kontringer. Vi holdt oss til oppgaven mannstere og heldivis poppet Sam opp og satte inn vinnermålet, så det ble tre vikige poeng for oss. 

Som vi gjorde mot Rotherham, så har vi vist at det er mange måter å vinne en fotballkamp på og jeg tenker at det er et tegn på lag som rykker opp og helt klart lag som ender opp som vinner – det når du klarer å vinne kampen, selv om ballen ikke faller i bena dine, avsluttet Joey Barton.