Bekrefter samtaler om ny Barton-kontrakt

Han har vært kontrovesiell, utskjelt, forhatt og elsket, men i Burnley-trøyen har han storspilt siden han ble hentet i sommer og vært den midtbanegeneralen de burgunder- og lyseblå har manglet. Joey Barton skrev under en ett-års kontrakt med Lancashire-klubben og nå bekrefter Sean Dyche at klubben er i samtaler om en forlengelse av nåværende kontrakt. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Manager Sean Dyche bekreftet overfor lokale Lancashire Telegraph at partene er i samtaler over en ny kontrakt. Den tidliger Manchester City, Newcastle og QPR-spilleren ankom Burnley i sommer og har vært en instrumental del av laget siden da, noe hans 27 kamper bekrefter. 33-åringen har fått to mål på CV’en underveis og fortalte selv at han gjerne kunne tenke seg å bli værende på Turf Moor utover nåværende kontrakt.

– Sjefen vet nøyaktig hvor han har med med kontrakt-situasjonen og hvis han i løpet av de neste ukene eller månedene vil at jeg skal bli værende, så vet han mine tanker om det. Det er ikke oprykksbasert, jeg nyter å spille fotball her, sa Barton.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sjefen var heller ikke fremmed for tanken, men holder som vanlig kortene tett inntil brystet:

– Vi har alltid kommunikasjon med alle spillerne våre, Barton er en av dem, sa Dyche kort og godt.

Flere var skeptiske til Barton da Dyche valgte å hente veteranen som har fått mye oppmerksomhet utenfor banen i løpet av karrieren, en den tidligere engelske landslagspilleren har over 250 Premier League-kamper å vise til og ble dermed raskt en instrumental del av the Clarets’ midtbane.