Hyller tsjekkisk magi

Sjefen var svært fornøyd etter å ha sett mannskapet sitt kjempe seg til tre viktige poeng. Et tidlig mål av Ashley Westwood og spikeren i kisten av Matej Vydra sørget for en minneverdig kamp på St. Mary’s Stadium.

Tsjekkeren har ikke fått så mye spilletid under Sean Dyhce, mye takket være samarbeidet mellom Chris Wood og Ashley Barnes. Samtidig ble det vanskeligere i sommer når Jay Rodriguez vendte hjem. I oppgjøret mot Southampton derimot ble Vydra sendt utpå tidlig i første omgang som følge av skade på Chris Wood. Spissen takket for muligheten og sendte gjestene i gledesrus etter timen spilt med et fyrverkeri av et skudd. Slikt liker sjefen, selv om det tok 17 måneder.

Foto: BurnleyFC.com

Lag mentaliteten er stort for oss fordi vi ruller ikke akkurat over motstanderne i Premier League og vinner enkelt. Vi må jobbe for alt og da trengs det en tropp, så all ære til Matej i likhet med mange andre som ikke får spille så mye, men som bretter opp ermene og presterer når de får muligheten.

Det er profesjonalitet og måten de trener på, samt alle guttene rundt dem som er med, men som ikke spiller. Det er samhold og de bryr seg om hverandre. De vet hvor vanskelig det er. Gruppen respekterer hverandre og vi insisterer på det. Selv når en spiller ikke er i laguttaket, vet de at de er respektert og brølet i garderoben var for en spiller som har jobbet hardt og fant det øyeblikket med magi. For seg selv og for oss.

Han fortjener honnøren etter dagens fine mål og det var et mål verdig seier.

Foto: BurnleyFC.com

Det var et herlig resultat i en rar kamp. Vi fikk et tidlig mål, men klarte aldri å få et grep om kampen og lot dem få overtaket. De er et godt lag, så de vil nok føle deg var urettferdig, men vi klarte aldri å få følelsen av kampen. Vi endret et par ting til pause og kontrollerte annen omgang. Vi avverget mange av deres trusler også fant Vyds mål på fantastisk vis etter et herlig innlegg fra Jeff.

Jeg er nok litt overkritisk, men etter det hadde vi to eller tre gylne muligheter til å drepe kampen. Vi klarte å dra i land kampen og det gleder meg. Ti poeng på fire kamper er gledelig for alle og det kunne enkelt vært tolv. Jeg vil ikke si vi nådde de høydene idag, men det var gledelig fordi vi fant en måte å vinne på og det må noen ganger til, sa Dyche.

Foto: BurnleyFC.com

Hovedpersonen selv var ikke overraskende meget fornøyd med sitt første Premier League mål på 17 måneder. En nettkjenning som sendte the Clarets opp til en sterk 10.plass.

Jeg hørte det var 17 måneder siden jeg sist scoret mål. Jeg kunne ikke tro det, det var en «wow»-opplevelse og jeg er glad for det og lagkameratene mine. Jeg måtte vente for muligheten og idag prøvde jeg å gjøre mitt beste. Man trenger å være klar til enhver kamp, selv om man ikke spiller for øyeblikket. Det vistes idag og vi fikk tre poeng der jeg hjalp til.

Det er fotball og man vet aldri hva som kan skje. Det viktigste er tre poeng. Fire kamper, tre seire og en uavgjort. Vi klatrer oppover tabellen og alle er glade for øyeblikket, sa Vydra.

Foto: BurnleyFC.com

Men, det lar seg ikke gjøre å overse Ashley Westwood sitt tidlige hjørnespark og mål. Et mål mange trodde skulle bli kreditert kaptein Ben Mee, men hvor reprisebildene viste at ballen gikk i en perfekt bue og i mål.

Jeg trodde Ben kom til å kreve målet. Heldigvis for meg var den allerede over linjen. Det var en stor seier for oss og jeg er kjempeglad på vegne av Vyds. I pausen sa vi at vi lot dem få litt for stort grep om kampen og sjefen ba oss om å komme oss fremover. Annen omgang vant oss kampen. Selv når vi ikke vinner, så senker vi aldri hodene. Karakteren her er fenomenal og etter tre vanskelige kamper er dette stort for oss, sa Westwood.