Vydra senket the Saints!

(Southampton 1-2 Burnley): En pangstart til Burnley etter ett minutt, men Danny Ings sørget for å utligne kvarteret senere. Kampen fikk et mer fysisk preg som førte til skader og banet vei for Matej Vydra. Tsjekkeren takket for muligheten like etter timen med et fantastisk mål og sørget for en sterk seier på St. Mary’s Stadium.

Begge lag sto med 31 poeng i forkant av oppgjøret og seier ville betyr at det seirende laget kunne klatre opp til en 10.plass. Sean Dyche gjorde ett bytte i lagoppstillingen og ett på benken. Nyinnkjøpte Josh Brownhill var å finne på benken, mens Bardsley erstattet Lowton i forsvaret.

Flere av spillerne har en fortid fra begge klubber; Jack Cork, Jay Rodriguez og Danny Ings. Oppgjøret på St. Mary’s Stadium startet med et offensivt Burnley. Gjestene sikret seg et hjørnespark takket være Chris Wood og innlegget til Ashley Westwood fikk en perfekt skru og gikk rett i mål, Saints-keeperen fikk parrert ballen inne fra eget nett og sendte kula ut, men der sto Ben Mee og sørget for at ballen havnet tilbake i mål. 1-0 til Burnley etter 1.minutt!

Hjemmelaget forsøkte å svare noen minutter senere, mens Shane Long (5′) sitt forsøk ble avverget av Ben Mee og Nick Pope. Det påfølgende kvarteret så Southampton mye til ballen, men klarte ikke å skape noe nevneverdig. Jay Rodriguez (15′ og 17′) skapte to spennende muligheter før tidligere claret Danny Ings tok affære. Et Saints-angrep ble avverget av Ben Mee, men Danny Ings (18′) snappet opp kula fra Mee, tok noen steg og sendte avgårde et skudd fra 18 meter. Ballen gikk rett i hjørnet og 1-1 på Saint Mary’s Stadium. Chris Wood pådro seg en smell og måtte tas av banen for å erstattes av Matej Vydra kort tid senere.

Jack Stephens (26′) var millimeter unna å snu resultatet når han sendte ballen i tverrleggeren. Jay og Vydra (34′) var konstante trusler for hjemmelagets keeper McCarthy. I det 37.minutt var det hjemmelaget som måtte foreta et bytte på grunn av skade der Djenepo erstattet Boufal.

Sluttminuttene bød på den mer fysiske sorten fotball. Hardere dueller og mer kamp om ballen der en og annen ble liggende nede for telling etter utspekulerte taklinger. Dette førte til fem tilleggsminutter, noe overdrevent av fjerdedommeren og lite produktivt.

Annen omgang startet rolig, men det tok ikke lang tid før Ryan Bertrand (48′) forsøkte seg på Nick Pope. Skuddet gikk i sideveggen. Burnley og Matej Vydra ble snytt for et soleklart frispark minuttet senere uten at dommer Hopper eller VAR (faktisk…) reagerte. Været viet etterhvert mer oppmerksomhet til baneforholdene og det var først rundt timen at noe nevneverdig skjedde.

Jeff Hendrick sendte et sexy langskudd mot Matej Vydra som mottok kula utenfor 16-meteren med brystet, tok noen fine steg inn i feltet og sendte avgårde en salve rett i nettet! Utmerket mål av tsjekkeren og litt av en måte å takke for en utvidet mulighet. Det fulgte hjertevarmende jubelscener og det var tydelig at spillerne var begeistret på Matej sin vegne. 2-1 i det 61.minutt!

Long (64′) forsøkte å svare kort tid senere, men Burnley-forsvaret holdt stand og avverget forsøket. Laget fikk også et løft og spilte bedre enn det forrige kvarteret. Jeff Hendrick fikk en gyllen mulighet til å punktere kampen i det 75.minutt, men måtte avslutte med feil bein og en spennende mulighet havnet noe ufrivillig hos Rodriguez i en offside-posisjon.

Armstrong (77′) forsøkte å materialisere et sjeldent hjørnespark til nettkjenning, men skuddet fra 18 meter gikk over og til side for mål. Det var vel nesten så Nick Pope kunne fyre opp en vannpipe og nyte en kopp te. Hendrick (79′) fikk nok en mulighet minutter senere etter et strålende forarbeid av Vydra og Taylor. I det 81.minutt var Stephens i farten, klarte å lure seg unna Tarkowski, men ikke Mee. Skuddet gikk i Mee sin arm fra kort avstand og Saints skrek etter straffe. Dommeren og VAR lot seg ikke overtale og ga kun innkast. Det må sies at i de aller fleste situasjonene hadde det blitt straffe, så i rettferdighetens navn hadde Southampton all grunn til å føle seg snytt.

Vydra (84′) og Rodriguez (88′) fikk sine muligheter til å sette spikeren i kisten mot slutten av kampen, før Nick Pope vartet opp med kampens første og eneste store redning! Pierre-Emile Højberg fikk ballen like på 5-meteren og de fleste så for seg 2-2, men keeper Pope ville det annerledes og reddet med kroppen! Herlig redning! Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter, nok en gang noe overdrevent. Det ble nervøst på St. Mary’s der Southampton presset og presset, mens Burnley roet ned spillet. Samtlige Burnley-spillere forsvarte med nebb og klør, og dro i land en sterk seier!

Southampton: McCarthy, Walker-Peters (Obafemi 73), Stephens, Vestergaard, Bertrand, Armstrong, Ward-Prowse, Højberg, Boufal (Djenepo 37), Long (Long 85), Ings
Innbyttere: Gunn, Bednarek, Djenepo, Romeu, Smallbone, Adams, Obafemi
Gule kort: Vestergaard 16, Obafemi 87

Burnley: Pope, Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor, Hendrick, Westwood, Cork, McNeill, Wood (Vydra 21), Rodriguez
Innbyttere: Hart, Long, Pieters, Brady, Brownhill, Lennon, Vydra
Gule kort: Hendrick 25, Mee 43

Dommer: Simon Hopper
Tilskuere: 26.203