Ikonisk Burnley-pub åpner kranene på ny

En millioninvestering sørger snart for at puben Park View gir nytt liv til området rundt Burnleys hjemmearena, Turf Moor.

Når du går på fotballkamp i England er noe av det mest imponerende den magiske stemningen som ofte skapes rundt de britiske stadionene på kampdag. For alle «groundhoppere» og fotballsupportere er de lokale pubene samlingssted og en viktig bidragsyter til denne stemningen. Nå er snart en ny-gammel kjenning klar til igjen å servere tørste Burnley-fans på kampdager.

Kilde: Unsplash

I to år har Park View vært stengt, men etter en investering på ca. 1,3 millioner norske kroner er den ikoniske puben igjen klar til å slå dørene opp den 6. mars. Dagen etter møter Sean Dyche og Burnley ingen ringere enn José Mourinho og Tottenham.

Aktører i den britiske utelivsbransjen og innehaver Tony Shirley, som for øvrig sier at han har planer om å forvandle stedet til en «kvalitets-pub» som ønsker både lokale og besøkende velkommen, står bak prosjektet. Ikke overraskende vil eieren fokusere på et sport- og underholdningstema.

Burnley FC ligger i skrivende stund på 11. plass i Premier League. Det er syv poeng ned til Bournemouth på nedrykksplass, men «kun» seks poeng opp til nettopp Tottenham på femteplass og garantert Europacup-deltakelse. Manchester United og en stadig mer presset Ole Gunnar Solskjær ligger bare fire poeng foran «The Clarets». 

De som følger med på odds og tipping har nok bemerket at bookmakerne ikke er i tvil om at Burnley bør fokusere aller mest på dem som kommer bakfra. For eksempel gir et fotball tips hos bet365 4,50 i odds på at klubben ender sesongen på øvre halvdel (ligger nå likt med Arsenal på 10. plass). Oddsen på at Burnley ender blant de siste ti i Premier League er kun 1,20 og du får ikke mer enn 17 i odds på at Burnley befinner seg på nedrykksplass når sesongens siste kamp er ferdigspilt.

Om nyåpningen av Park View hjelper klubben til flere poeng er heller tvilsomt, men forhåpentligvis kan det være med på å gjøre stemningen på Turf Moor enda bedre når det spilles hjemmekamper. I tillegg vil også gjenåpningen føre med seg ti nye arbeidsplasser. 

Kilde: Unsplash

– Restaureringen av Park View er nøyaktig hva området behøver for å våkne til liv igjen. Vi gleder oss enormt til å kunne slå dørene opp og ønske nye- og stamgjester velkommen, og vi lover at vi kommer til å legge alt til rette for Clarets-fans slik at de kan komme i den helt riktige stemningen på kampdager, forteller Tony Shirley til lokalmedia. 

Den innvendige innredningen vil være dedikert Burnley og byens historie. At Burnley FC og Turf Moor ligger bare et halvdårlig steinkast unna kommer også til å kunne merkes. 

Pub- og utelivsekspert i Lancashire Telegraph, Mark Briggs, sier til avisen at han er sikker på at gjenåpningen kommer til å gi hele området et løft.

– Og så forventer jeg at Park View blir et moderne møtested som blant annet kommer til å støtte lokale bryggerier, forteller Briggs.

Lokalt øl, spennende fotball og hyggelig stemning er faktorer som også norske Burnley-fans forhåpentligvis kommer til å sette pris på hvis de besøker Park View