Dominerte over Arsenal, men fant ikke mål

(Burnley 0-0 Arsenal): Arsenal startet best, men etter kvarterer styrte Burnley kampen med et sjansesløseri uten like. The Clarets kunne – og burde – ha ledet med flere mål, men manglet de kliniske ferdighetene foran mål.

Burnley kunne vise til to sterke seire over Manchester United og Leicester i de to siste ligarundene og ønsket følgelig å utvide den formkurven. Arbeidsjernet Ashley Barnes og eventyreren Berg Gudmundsson var fortsatt ute med skade, mens nysigneringen Josh Brownhill måtte se sine nye lagkamerater fra tribunen.

Londonerne startet best på Turf Moor og allerede etter ett minutt flekket Lazazette tenner foran Nick Pope, men forsøket gikk like til side for mål. Ikke mange pasningene senere avverget Taylor et innlegg fra Saka og the Gunners fikk kampens første hjørnespark. Begge forsøkene kom fra høyre side og tilsa at Lowton og Hendrick skulle få tilstrekkelig å bryne seg på i løpet av kampen.

Burnleys Jay Rodriguez og Chris Wood forsøkte å skape trøbbel for gjestene, men Arsenal-forsvaret stilte mannsterke. Aubameyang (14′) fikk en kjempemulighet til å sendte Arsenal i føringen, men alene med keeper rotet han seg i egne bein og sendte kula utenfor.

Wood (15′) og Rodriguez (18′) skremte Leno og sistnevnte sikret Burnley deres første hjørnespark. Litt knuffing i feltet og irettesettelse av dommeren, endte med et nytt hjørnespark uten resultat. Lacazette (21′) flekket tenner kort tid senere, men James Tarkowski vartet opp med en utmerket takling som satte stopper franskmannen. Følgelig fulgte det med teatralske ferdigheter og franske tårer.

Fram mot halvtimen jevnet kampen seg noenlunde ut og stadig mer av kjempingen foregikk sentralt på banen. Burnleys lille magiker Dwight McNeill (29′) viste fram sine ballferdigheter, men også han sendte kula like over mål fra 25 meters hold. Wood (34′), Aubameyang (36′) og Hendrick (38′) skapte gode muligheter, før Burnley nok en gang sikret seg to hjørnespark på rad og ble avsluttet med en Mee-heading (40′).

Sluttminuttene av omgangen var preget av et offensivt Burnley-lag der unge McNeill sørget for å terrorisere Arsenal. Det er forøvrig verdt å merke seg at David Luiz fikk en pipekonsert hver gang han var nær ballen. Mesut Ozil pådro seg kampens første gule kort for å ha sparket bort ballen, en tullete handling. Rodriguez (44′) fulgte opp med omgangens siste mulighet før dommeren sendte lagene i garderoben.

Annen omgang startet med et bytte for gjestene. Unge Sako ble byttet ut med Torreira. Det skulle ikke ta mer enn ett minutt for porselen-spillerne til Arsenal ble liggende ned og selvfølgelig vri seg i smerte, men utrolig nok kom Guendouzi seg opp på bena etter kort tid. Mirakuløst.

Burnley så mer og mer til ballen, men de store sjansene uteble. Xhaka viste tydelig at han ikke hadde de nødvendige ferdighetene til å stoppe Lowton, så da valgte mannen like så greit å dytte han overende. Gult kort og frispark til Burnley. James Tarkwoski (55′) fikk opp pulsen på Turf Moor med et hodestøt som sendte ballen like til side for Leno. Torreira tok en Xhaka på Taylor minutter senere. Nok et gult kort og frispark. Denne gang var Jay Rodriguez (58′) siste mann på ballen.

Jeff Hendrick (59′) fikk en enestående mulighet til å få hull på byllen etter et utsøkt innlegg av McNeill, men iren sendte ballen over mål. Arsenal savnet tydeligvis en engelskmann på banen og etter timen erstattet unge Willock Ozil. Burnley var det førende laget på eget gress etter kvarteret spil og det var nesten morsom å se milliardene til Arsenal bli utspilt av lille Burnley fra Lancashire.

Rodriguez (64′) og Torreira (67′) forsøkte midtveis i omgangen etterfulgt av en periode der Arsenal flekket tenner. Gjestene sendte flere tafatte skudd mot Pope fra alle kanter, men ingen klarte å overliste Burnley-forsvaret. David Luiz fikk seg en real trøkk av Nick Pope i det 73.minutt, først denges han overende av keeperen og faller pladask. Deretter blir han tråkket på av Pope i det keeperen jobber seg bakover. Dobbel uflaks, men også han ble velsignet av fotballgudene og kom seg på bena.

Med kvarteret igjen ville Aubameyang (75′) gi gjestene ledelsen, men sendte kula utenfor mål. Rodriguez (77′) traff på et fantastisk innlegg av McNeill, ballen traff tverrleggeren, spratt ned og ut. Mållinje-teknologien ble tatt i bruk, men ballen manglet bokstavelig talt noen millimeter.

McNeill (83′) skapte Burnleys siste mulighet før Mikel Arteta foretok sitt tredje og siste bytte og fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter. Følgelig bredte en liten bekymring seg over Turf Moor med tanke på at Arsenal har hatt en tendens til å score på overtid mot Burnley, men det endte målløst på Turf Moor.

Burnley: Pope, Lowton, Mee, Tarkowski, Taylor, McNeill, Cork, Westwood, Hendrick, Wood, Rodriguez
Innbyttere: Hart, Bardsley, Long, Pieters, Brady, Lennon, Vydra
Gule kort: Tarkowski 81

Arsenal: Leno, Bellerin, Mustafi, Luiz, Saka (Torreira 46), Xhaka, Guendouzi, Ozil (Willock 63), Martinelli, Lacazette (Nketiah 89), Aubameyang
Innbyttere: Martinez, Sokratis, Torreira, Willock, Ceballos, Pepe, Nketiah
Gule kort: Ozil 44, Xhaka 54, Torrerira 57

Dommer: Chris Kavanagh
Tilskuere: 21,048 (2,354)