Josh Brownhill ankommer Turf Moor

Burnley FC henter midtbanespilleren Josh Brownhill fra Bristol City. 24-åringen binder seg til Turf Moor de neste fire- og et halvt årene, med opsjon på et ytterligere år.

Unge Brownhill startet karrièren hos Preston, før turen gikk til Manchester United sitt ungdom-akademi og videre til Bristol City. Det ble 161 kamper for the Robins og den siste tiden som City-kaptein. Nå starter en ny epoke i Lancashire.

Foto: BurnleyFC.com

Det er en god følelse å være her. Det er en stor klubb med en herlig fanskare. Det har vært en fin følelse å være her de gangene jeg har spilt her og jeg gleder meg til å ta på meg trøya og spille fotball. Jeg kommer til å gripe sjansen når jeg får muligheten til det.

Jeg har alltid ønsket å nå toppen. Det har vært min og familiens mål helt siden jeg sparket ball som ung. Jeg er takknemlig overfor Burnley som har gitt meg den muligheten.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg har bygget meg opp til dette øyeblikket og det føltes som det rette tidspunkt i karrièren til å ta steget opp og vise alle at jeg kan spille i Premier League. Jeg stortrivdes i Bristol City og når jeg ankom hadde vi akkurat overlevd nedrykkskampen og siden da har vi bare klatret oppover tabellen. Det er en herlig gruppe karer og en fin klubb.

Det var fint å få den erfaringen og å bære kapteinsbindet var spesielt, men jeg føler jeg er klar for Premier League nå. Fra lån med Preston til Bristol-overgangen, alt det hendte på rett tid og nå er definitivt rett tid å ta steget opp til Premier League og spesielt med en klubb som Burnley.

Det er fint å være tilbake i nord-vest, men enda viktigere gjelder det å komme til Burnley og jobbe med sjefen. Det han har utrettet med spillerne og spesielt med Championship-spillere er en stor grunn til at jeg kom hit. Jeg har fulgt med på Burnley de siste årene og det passer meg at de er ydmyke og hardt-arbeidende så jeg gleder til å starte, sa nyervervelsen Brownhill.

Foto: BurnleyFC.com

Sean Dyche på sin side var fornøyd med Brownhill sin ankomst og mener 24-åringen vil passe godt i laget med sin dedikasjon og vilje til å nå toppen.

Han har en god holdning etter det vi har lært. Han har bakgrunn med hardt arbeid for å komme dit han er og jeg liker den tenkemåten og ideen. Samtidig har vi gjort det godt med spillere som har kommet hit og utviklet seg i Premier League.

Det er ikke noe press på han til å slå gjennom umiddelbart, vi ønsker at han lærer og liker det vi gjør her. Det må også passe klubbens modell og spilleren selv, sa Dyche.

Overgangsummen er ikke kjent, men i følge transfermarkt.com er overgangen verdsatt til £9m.