I forsvarsposisjon

Det har vært en drømmesesong for alle Burnley-tilhengere, og forhåpentligvis kan spillerne nå ta seg en velfortjent hvil og komme friske tilbake til sesongoppkjøringen starter i slutten av juni. Laget må nemlig starte tidlig opp igjen, sånn at spillerne er klare til europacupen starter. 

Derfor er det viktig at det ikke hviles for mye på laurbærene, og neste sesong kommer til å bli rekordlang med Europa League-kvalifiseringen som starter i juli. Det å ha kvalifisert seg for denne turneringen er en fantastisk prestasjon, men den kommer utvilsomt til å reise nye utfordringer for klubben.

Det er mye optimisme rundt Turf Moor i disse dager.
(CC BY-SA 2.0) by joncandy

En velfortjent hvil

Den neste måneden kan derfor både supportere og spillere bruke til å ta en pust i bakken, og det finnes mange ting på nettet du kan holde på med, sånn at tiden går fortere. Det beste er selvfølgelig å følge med på denne bloggen om de siste Burnley-nyhetene, men du kan også ta en pause fra fotballen og prøve deg på casino online, hvor det legges ut nye spill som Joker Strike og Wild Wheel før oddsen på neste års Premier League blir klar. I tillegg kan du selvsagt også kose deg med VM og den hjemlige norske seriefotballen som ruller for fullt før Burnley forhåpentligvis har suksess i Europa om to måneder.

Kvalifiseringen er ingen formalitet

Klubben må først og fremst kvalifisere seg for selve hovedturneringen, og det er flere eksempler de siste sesongene på større britiske klubber enn Burnley som har slitt om sommeren. Håpet er selvsagt at Burnley trekker norsk motstand, og det hadde vært interessant å se hvor laget står i forhold til toppklubber som Molde og Rosenborg. Sikkert er det ihvertfall at alt annet enn kvalifisering til gruppespillet blir en gedigen nedtur, og forhåpentligvis har spillegruppen og Sean Dyche rett fokus før alvoret starter.

Kan manageren forsvinne? 

Den gode jobben Dyche har gjort betyr samtidig at han er attraktiv for andre Premier League-klubber. Heldigvis er de største klubbene såpass blaserte at de nok ikke går for Burnleys manager, men det kan fort hende at Newcastle og Everton må på managerjakt denne sommeren. Førstnevnte klubb virker ikke å passe med ambisjonene til Rafa Benitez, og det kan hende at Newcastle velger å gå for et trygt britisk navn hvis spanjolen skulle velge å trekke seg. Sam Allardyce har i løpet av seks måneder rukket å bli veldig upopulær blant Everton-fansen, men vi blir overrasket hvis Everton velger å gå for en lignende type som erstatter til Big Sam, selv om det også har versert rykter om dette tidligere.

Rafa Benitez vurderer å forlate Newcastle denne sommeren.
(CC BY-ND 2.0) av vpn2010

Mange klubber ønsker Burnleys posisjon

Vi kommer heller ikke utenom det faktum at Burnley havner litt i forsvarsposisjon neste sesong. Nevnte Everton og Newcastle er selvsagt meget interesserte i å overta syvendeplassen. I tillegg har vi andre mellomstore klubber som Leicester, West Ham, Wolves og Southampton som også vil ha et ord med i laget. Dette betyr at Dyche og co. må ha fullklaff på overgangsmarkedet denne sommeren hvis Burnley skal lykkes med å havne på øvre halvdel også neste sesong.