I kø for nye kontrakter

17-årige Cameron Howieson og flere andre har trukket til seg oppmerksomhet denne sesongen etter å ha imponert stort for the Clarets’ ungdomslag. Med rykter om at Premier League-klubbene Liverpool og Newcastle ønsker underskriften til Howieson, står Burnley nå klare med profesjonelle kontrakter til av flere spillere. 

Foto: BurnleyFC.com

The Clarets står i fare for å miste et av sine potensielt største talenter og ønsker derfor å gardere seg ved å tilby 17-åringen en profesjonell kontrakt. Spilleren er allerede en fulltids-ungdomssspiller og har bidratt sterkt til at Burnleys U18-lag har nådd så langt som semifinalen i FA Youth Cup.

Unge Howieson er derimot ikke alene om å ha imponert og flere andre spillere står i kø. 18-årige Steven Hewitt som skrev under en to- og et halvt års kontrakt i høst, ser ut til bli tilbudt en ny og forbedret kontrakt, det samme med forsvarer Tom Anderson og spissen Shay McCartan.

– Vi har startet forhandlinger med flere spillere. Det har vært vårt mål en stund og vi håper å kunne ha oppdaterte nyheter i løpet av de nærmeste dagene, sa Burnley-sjef Eddie Howe. 

– Med gode, unge spillere i laget som har kommet så langt som de har i ungdomscupen, får man flere øyne rettet mot seg og ens beste spillere – vi vil ikke miste noen. 

Jeg er sikker de forplikter seg til Burnley og de vet at det er en vei inn, tatt i betraktning størrelsen på stallen vi har. Forhåpentligvis er de ikke langt unna regelmessig spill i Championship og en del av vår plan er å alltid sikre seg egenproduserte spillere.

Foto: BurnleyFC.com

– Det er helt klart noen dyktige der, men man kan ikke ta alle inn i varmen med en gang. Jeg tror at en gang mellom nå og slutten av sesongen så kommer flere til å få muligheten, der de kommer til å være i og rundt førstelaget. 

– Flere kommer til å trene med oss på full-tid, noe som kun vil gi dem goder og det er en av grunnene til at vi sender så mange spillere på lån. Å øke spillerantallet på treningsfeltet vil kun forbedre dem og vi håper på positive tilbakemeldinger. 

Samtidig røper manageren litt om hvordan situasjonen er med tidligere Chelsea-spiller Jacob Mellis. 21-åringen ble sparket ut av London-laget etter en rampestrek på treningsfeltet og har siden «overgangen» til Lancashire imponert, noe som får manageren til å vurdere en nærmere titt på midtbanespilleren.

– Vi skal prøve å få Jacob her i en uke til, bekreftet manageren.