Imponerte ingen

(Burnley 0-2 Manchester United): Burnley slet med å få gjennomslag for spillet sitt i første omgang, men det tok seg opp i annen omgang. Det hjalp derimot lite mot United, som heller ikke spilte fantastisk, men hadde to spisser som sørget for mål i hver omgang.

Burnley hadde kun vunnet en gang over Manchester United på 27 forsøk i samtlige turneringer. Det startet spenstig på Turf Moor der Burnley yppet seg og Wood (7′) noterte seg kampens første mulighet. Marcus Rashford (13′) sitt frispark fra distanse tvang fram en solid redning fra Pope.

Tarkowski (18′) og Rashford (18′) forsøkte seg før Anthony Martial (33′) ble farlig foran mål og tvang Bardsley til å redde på streken. Nick Pope ble etterhvert liggende nede for telling, men kom seg på bena og fortsatte. Barnes (41′) ville også være med på leken, men sendte kula høyt over mål.

I det 43.minutt løsnet det på Turf Moor. Charlie Taylor rotet bort ballen til Pereira og sistnevnte sendte avgårde en fin pasning til Anthony Martial. Verken Ben Mee eller James Tarkowski fikk stoppet pasningen og dermed kunne Martial sende United i føringen. 1-0.

Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter og the Clarets skapte noen spennende muligheter, men manglet den kliniske avslutningen foran mål. Det ble ingen flere mål, så da sendte dommeren spillerne i garderoben.

Fire minutter etter sidebytte klarte Martial nok en gang å sette ballen i nettet etter litt klabb og babb, men dommeren hadde allerede blåst for vold og overgrep på Tarkowski. Samme mann testet ut Nick Pope i det 54.minutt, men keeperen var med på notene.

Dwight McNeill begynte etterhvert å vise seg fram og skapte litt hodebry for United. Rodriguez ble sendt utpå like før timen og Berg Gudmundsson ti minutter senere. Kampen fikk en annet preg. Phil Bardsley (68′) noterte seg Burnley største mulighet, men skuddet gikk like til side for mål etter en kjemperedning av de Gea.

Det ble spenning på Turf Moor når Jack Cork ble klippet ned av Maguire like utenfor 16-meteren og Burnley ble tildelt et frispark. Johann Berg Gudmundsson (77′) forsøkte seg, men gikk like over mål. De siste ti minuttene av kampen ble litt mer spennende og det dukket opp flere muligheter.

Fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter og i det tredje av disse viste Berg Gudmundsson gode ferdigheter foran mål med påfølgende hjørnespark. Det ble et utall muligheter på kort tid, men United kontret med Daniel James og waliseren fant Marcus Rashford på løp som fikk en enkel jobb og dermed sto det 2-0 i det femte tilleggsminutt. Målet var en kamel å svelge etter en bedre annen omgang og flere muligheter som kunne ha endret resultatet.

Burnley: Pope, Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor, Hendrick (Rodriguez 58), Cork (Brady 86), Westwood, McNeill, Wood, Barnes (Berg Gudmundsson 68)
Innbyttere: Hart, Long, Lowton, Brady, Drinkwater, Berg Gudmundsson, Rodriguez
Gule kort: Bardsley 22, Mee 61, Taylor 70

Man.Utd: de Gea, Young, Lindelof, Maguire, Williams, Matic, Fred, James, Pereira (Lindgard 72), Rashford, Martial (Shaw 89)
Innbyttere: Romero, Jones, Shaw, Wan-Bissaka, Lindgard, Mata, Greenwood
Gule kort: Williams 90+2, Fred 90+4

Dommer: Mike Dean